Yaşam
Giriş Tarihi : 13-03-2020 16:08   Güncelleme : 13-03-2020 16:29

Gerzeli Emekçi Kadınlar

Gerzeli ev kadınları, evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru işlerini pazarda satarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Gerzeli Emekçi Kadınlar

Ev kadınları kendi elleriyle yaptıkları ürünleri her Cuma pazarında tezgâha çıkartıyor. Özellikle düğün sezonlarında çok satılan ve günlük yaşamda da kullanılan, kadınların evde yaptıkları ev ayakkabısı, patik, örme yelekler ve şallar, lif, dantel gibi birçok ürün Pazar tezgâhlarında yer alıyor.

Hazır ve sağlıksız gıdalardan doğan hastalıklarla birlikte vatandaşların organik ve sağlıklı beslenmeye verdiği önem ev kadınlarının kurduğu pazar tezgâhlarındaki ürün çeşitliliğini de etkiledi.

Öyle ki ev kadınları tezgâhlarında, yaptıkları elişinin yanında gıda ürünleri de yer veriyor. Sebzeli erişte, mantı tarhana, pekmez, tereyağı, yufka, kadayıf, salça, yoğurt, reçel ve buna benzer birçok doğal ve taze ürünlerin yer aldığı pazar tezgâhlarının en önemli ortak özelliği ise, emekçi kadınlar.

Ev ekonomisine katkı sağlamak ve kendi ekonomik özgürlüklerini ellerinde tutmak maksadıyla saatlerce hatta bazen günlerce emek vererek ortaya koydukları işlere değer verilmesi ve bu durumda vatandaşların özellikle gıda alışverişini yerel üretici kadınlardan yapması büyük öneme sahip.

Yaptıkları işleri satarak ekonomiye katkı sağlamalarının yanında, doğal ürünleri de vatandaşlarla buluşturmaları son derece önemli. Çalışan ve mutfağa fazla vakit ayıramayan kadınlar ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getirirlerken kendi yaşamları içinde kolaylık olduğunu belirttiler.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevim Belovacıklı kendi sattığı kişisel bakım ürünlerinin yanında, evde yaptığı ürünleri satmak isteyen ancak buna imkânı olmayan kadınların yaptığı tüm ürünlere de tezgâhında yer açıyor. Böylelikle satışa çıkamayan kadınların da ürünlerinin satılmasına imkân sağlanmış oluyor. Yaptığı ürünlerin pazarda satılmasını isteyen kadınlar, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İlçe Başkanı Sevim Belovacıklı veya ilçe binasında yetkililerle iletişim kurabilirler.

AdminAdmin