Yaşam
Giriş Tarihi : 02-12-2016 15:43   Güncelleme : 02-12-2016 14:47

Gerze'nin “Ciğerci Dayı“sı

Gerze’nin “Ciğerci Dayı”sı Cemal Öztürk, Arnavut ciğerindeki ustalığını gazetemize anlattı, en önemli hususun hijyen olduğunu vurguladı.

Gerze'nin “Ciğerci Dayı“sı

Gerze’nin “Ciğerci Dayı”sı Cemal Öztürk, Arnavut ciğerindeki ustalığını gazetemize anlattı, en önemli hususun hijyen olduğunu vurguladı.

40 senelik aşçı olduğunu belirten Öztürk, uzun yıllar Topkapı’da bir lokantada aşçılık yaptığını söyledi. Daha önceleri Şişecam ve karayollarında da yemeklerin yanında Arnavut ciğeri yaptığını aktaran Öztürk, “5 senedir de sokak sokak gezip ciğer satıyorum” dedi.

 

“Her gün çalışamıyorum”

“Damak tadını bilenler beni tercih ediyor” diyen Ciğerci Dayı, vatandaşların araması durumunda Arnavut ciğerini kapılarına kadar götüreceğini söyledi.

Sadece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerini çalıştığını belirten Öztürk, “her zaman çalışamıyorum. 70 yaşına geldim artık. Kolum ağrıyor. Fazla yük de taşıyamıyorum” dedi. İstek olması durumunda, bir gün önceden haber verildiği takdirde Sinop’a da gittiğini belirtti.

 

“15 Temmuz’dan sonra işler düştü”

Patıl ekmeği arasında servis yaptığını aktaran Öztürk, “içerisine maydanoz, soğan, turşu ve domates koyuyorum. İsteyen olursa yanında ayran da veriyorum” dedi. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası satışlarının düştüğünü ifade ederken, “eskiden günde 30 ekmekten aşağı düşmezdi. Cuma günleri 50 tane satardım. 15 Temmuz’dan sonra 15-20 tane anca satabiliyorum” şeklinde konuştu.

 

“Birinci sınıf lokantalarla yarışırım”

Esnaflardan yoğun talep olduğunu belirten Ciğerci Dayı, Gerze’de tek olduğunun altını çizdi. Temizlik konusunda çok hassas olduğunu belirten Öztürk, “Gerze’deki tüm birinci sınıf lokantalarla yarışırım bu konuda” şeklinde konuştu.

Ciğerleri evde eşiyle birlikte hazırladığını belirten Cemal Öztürk, “dana ciğeriyle yapıyorum. Öncelikle sinirlerini ve zarını alıyorum. Kızgın yağda pişiriyorum. Daha sonra süzerek. tencereye alıyorum ve ince ince patates doğruyorum içine” dedi.

 

Ciğerci Dayı’ya aşağıdaki telefon numarasından belirttiği günlerde sipariş vermek için ulaşabilirsiniz:

+90 538 736 1220


Erkan TaşErkan Taş