Yaşam
Giriş Tarihi : 11-03-2020 17:15   Güncelleme : 13-03-2020 17:26

İlmek İlmek Mehmetçiğe Destek

Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Van Çatak Kayaboğazı Kalekolundaki 20 askere atkı ördü.

İlmek İlmek Mehmetçiğe Destek

Van Bahçesaray’da yaşanan çığ felaketi sonrası Gerze Anadolu İmam Hatip öğrencileri Mehmetçiğin çetin koşullarda görev başında olmasından dolayı onlara bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına atkı ördüler.

Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş ve Arapça Öğretmeni Sümeyye Akın koordinatörlüğünde yürütülen “İlmek İlmek Mehmetçiğe Destek” isimli projede 20 öğrenci 20 askere atkı ördü. Zor koşullarda görev başında olan Mehmetçiğin yanında olduklarını hissettirebilmek maksadıyla ördükleri atkıların yanında her biri ayrı ayrı Mehmetçiğe mektup da yazdı.

2250 rakımlı Van Çatak Kayaboğazı Kalekolundaki askerlerin soğuktan korunmaları için öğrencilerin atkıların yanına termal tayt, çorap ve bere de eklendi.

Örülen atkılar ve diğer malzemelerle birlikte mektuplar da içerisinde olacak şekilde tüm eşyalar bir koliye yerleştirilerek Mehmetçiğe gönderilmek üzere paketlendi.

Hediyelerin paketlenmesinin ardından okul öğrencilerinden Fatih Sarı tüm şehitlerimizin ruhuna dualar etti. Ayrıca Okul Müdürü Zeki Sağır, her ay okul öğrencileri tarafından şehitlerimizin ruhuna hatimler indirildiğini belirterek şehitlerimize bir kere daha rahmet diledi.

Projenin başkahramanlarından biri olan Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş öğrencilerin karşısına böyle bir projeyle ilk çıktığında aldığı tepkilerin çok güzel olduğunu söyleyerek “Öğrencilerime bu projeden bahsedince çok heyecanlandılar ve gözlerindeki o ışığı görmek beni ayrıca çok memnun etti. Öğrencilerimden örgü yapmayı bilmeyenler dahi çok kısa süre içerisinde öğretmenlerinden ve evdeki büyüklerinden de yardım alarak, örgü yapmayı öğrenip işe koyuldular” diyerek öğrencilerine göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür etti.

İlmek ilmek emeğini döken öğrenciler ise anlamı oldukça büyük olan böylesi güzel projede yer almaktan dolayı mutluluklarını dile getirirken başta öğretmenleri olmak üzere kendilerine yardım eden projenin başından sonuna kadar emeği geçen herkese teşekkür edip tüm Mehmetçiğe selamlarını yolladılar.

 

 

AdminAdmin