Yaşam
Giriş Tarihi : 24-02-2015 10:16   Güncelleme : 24-02-2015 09:25

PKK'lılar Tarafından Katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gerze'de Anıldı

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde PKK’lı grubun saldırısında aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gerzeli gençler tarafından Hükümet Konağı önünde anıldı

PKK'lılar Tarafından Katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Gerze'de Anıldı

İlçemizdeki sağduyu sahibi gençlerin PKK’lılar tarafından hunharca katledilen gencimize sahip çıkarak anması büyük takdir topladı. Yaklaşık 100 ilçe sakininin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuyla ilgili GMYO’da Öğretim Görevlisi Erhan Sur tarafından bir bildiri, ardından ise hep birlikte Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ruhuna“Fatiha “ okundu. Sur yapmış olduğu konuşmada: Milliyetçi Ülkücü Hareketin yeni ve tarifsiz bir acıyla karşı karşıya kaldığını kaydederek şu ifadeleri kullandı: "Üniversite kampüslerine yuvalanmış eli kanlı teröristler gencecik bir evladımızı, kalbi vatan aşkıyla çarpan bir Ülküdaşımızı, henüz hayatının baharında bir millet sevdalısı fidanımızı katletmiştir. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun PKK’lı caniler tarafından bıçaklanarak hunharca şehit edilmesi hepimizin yüreğini alev alev yakmıştır. Öfkemiz dağ gibi, durum çok ciddi, tehdit çok büyük, kederimiz tahammül edilemeyecek boyuttadır.Kahrımız ve celalimiz devasadır, konu vatan ve millet esenliği olunca gözümüzü daldan budaktan esirgemeyeceğimizi herkes bilmektedir.Biz bu günlere kolay gelmedik. Önümüze çıkan engelleri bir çırpıda aşmadık. Başkaları için hiç olmayan mesafeler bizim için hep vardı. Sarp yollar, keskin dönemeçler,imkansız geçitler hep karşımıza çıkarıldı. Sürekli yokuşlarda susadık. Dar patikalarla sınandık, ateş çemberiyle imtihana çekildik.



Milliyetçiliğin yaşaması, ülkücülüğün yaşaması,Türk milletinin ebediyeti için hep bedel ödendiğini hatırlatan Sur, "Çileyi ve mağduriyeti alt etmemiz icap etti. Kurşunla pes ettireceklerini sandılar başaramadılar, ölümle tüketeceklerini hesap ettiler güçleri yetersiz kaldı. Yağlı urganlarla sindireceklerini sandılar nefesleri yetmedi. Tehditlerle doğru bildiklerimizden ödün istediler vermedik. Hedef olduk ama yılmadık. İftiralara uğradık ama yıkılmadık. Bir öldük bin dirildik."dedi.


Biz, Kimseden Fırat olmasını beklemiyoruz diyen Erhan Sur, Fırat olmanın zor olduğunu, Fırat olmanın Çine karşı Kürşat, Bizansa karşı Fatih, İzmir’de Hasan Tahsin, Maraş’ta Şütçü İmam, Erzurum’da Nene Hatun, 68’de Ruhi Kılıçkıran, 70’de Süleyman Özmen, Dursun Önkuzu olmak olduğunu kaydeden Sur, Fırat olmak memleket sevdasıyla yanıp Mecnun olmaktır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim, kendi menfaatini düşünmeyen deliler olduğumuzu bilin, biz vatan için, millet için memleket için her fedakarlığı göze alan deliler topluluğuyuz ve bununla gurur duyuyoruz.  Ailesine, sevenlerine, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e sabırlar niyaz ediyoruz. Hepimizin başı sağolsun."


hakan akbaşhakan akbaş