Yaşam
Giriş Tarihi : 28-09-2022 11:32   Güncelleme : 28-09-2022 12:30

Stantta 'Karı-Koca' Dayanışması

Lezzet Yufka, Cittaslow Sunday Sokak Şenliğinde stant açtı

Stantta 'Karı-Koca' Dayanışması

İlçemizde ilk kez düzenlenen, Pazar ve Pazartesi olmak üzere 2 gün yapılması planlanan Cittaslow Sunday Sokak Şenliği, gelen yoğun talep üzerine bu akşam saat 22.00’ ye kadar uzatıldı.

Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi, yerel değerlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen, Adnan Menderes Sanat Sokağından başlayarak İskeleye kadar uzanan sokak şenliğinde ev hanımları, işletme sahipleri, ilçemizde bulunan hobi atölyeleri ve hobi ürünü üreten eller bir araya geldi.

Yöresel lezzetlerin de sergilendiği Sokak Şenliğinde bu tezgâhlardan birine sahip olan Tuğba ve Özkan Türk, kendi emekleriyle yaptıkları mantı, erişte, gözleme, katlama ve yöremize ait kulak aşı gibi lezzetleri sergilediler.

Aynı zamanda Lezzet Yufka isimli işletmenin de sahibi olan çift, bir yandan gözleme açarken diğer taraftan standı ziyaret eden misafirlere sıcak ikram edebilmek için gözleme pişirdi.

Uzun yıllar İstanbul’ da farklı hizmet sektörlerinde çalışan aslen Soğuksu Fındıcak köyünden, evli ve 2 çocuğa sahip olan Tuğba - Özkan Türk çifti, gelen teklif üzerine Sokak Şenliğinde stant açmaya karar verdiklerini belirttiler.

İşletmelerinin tanıtımına da katkı sağlayacaklarını düşündüklerini söyleyen çift, stantlarına ilginin güzel olduğunu kaydettiler.

Türk çifti, işletmelerinde de talebe göre sipariş aldıklarını ifade ederek, “işletmemizde gözleme, katlama, mantı, erişte gibi hamur işleri yapıyoruz, talebe göre tarhana, hamur aşı veya başka hamur işi siparişleri de alıyoruz. Gerze halkına en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ediyoruz, gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Gün içerisinde işletmemizin tanıtımını da yapabilmek için kapı kapı dolaşıp satış gerçekleştiriyoruz. İşletmemizi ziyaret etmek isteyen müşterilerimiz Çarşı Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi Bülbül Sokak No: 43 A adresimizin kapısını çalabilirler” diye konuştular.

Adres: Çarşı Mahallesi Zincirlikuyu Caddesi Bülbül Sokak No: 43 A

İrtibat: 0552 001 42 34

AdminAdmin