Yaşam
Giriş Tarihi : 26-08-2015 14:54   Güncelleme : 26-08-2015 14:58

Tatilciler Dönüş Yolunda

Yaz tatilini geçirmek için Gerze’yi seçen hemşerilerimiz yavaş yavaş dönmeye başladı

Tatilciler Dönüş Yolunda
 Büyük şehirlerde yaşayan hemşerilerimiz yaz tatillerini geçirmek üzere yine ilçemize akın etmiş, sahilleri, park ve bahçeleri doldurmuştu. Biraz olsun nefes alabilmek, deniz, güneş ve doğanın tüm güzelliklerini yaşayabilmek için büyükşehirlerden adeta kaçarak memleketlerine gelen tatilciler dönüş yoluna geçti.

Oldukça sıcak geçen 2015 yaz sezonu artık sona ermek üzere. Birçok kişi sezonu henüz kapatmaya hiç niyetli değilse de bir kısım vatandaş evinin yolunu şimdiden tuttu bile. Bavullarını hazırlayıp dönüş yoluna koyulan tatilciler otobüs firmaları önünde kalabalık görüntüler oluşturdular.


Gerze yine sakin olağan haline geri dönmeye başladı. Her gün dönüş yoluna çıkan otobüslerde yer bulmak zor. Sabah ve akşam olmak üzere dönüş seferleri düzenleyen otobüs şirketleri adeta Gerze nüfusunu günden güne azaltıyor.

Dönüşe geçmek için bekleyen tatilcilerin bir kısmı Kurban Bayramı’nı da memleketlerinde geçirdikten sonra yola çıkmayı planlıyor. Gerze’nin Kurban Bayramı’ndan sonra tekrar sokakları tenha, çay bahçeleri boş, sessiz ve sakin görünümüne geri döneceği aşikâr.

Seda ŞengülSeda Şengül