Yaşam
Giriş Tarihi : 18-12-2022 17:53   Güncelleme : 19-12-2022 10:32

Toplantıda 'Kadın Emeği' konuşuldu

GER-SES Derneği (Gerze Eğitim, Sağlık, Spor ve Kültür Derneği) periyodik olarak düzenlediği toplantılarından birini gerçekleştirdi

Toplantıda 'Kadın Emeği' konuşuldu

Kültür, sanat, eğitim ve spor branşlarını bir arada barındıran GER-SES Derneği, Gerze Yerel Yönetimine Dair ismi verilen Aralık ayı toplantısını bugün gerçekleştirdi. Konusu, Gerze' nin gelir kaynaklarını çoğaltıcı etki yaratacak Kadın Emeğinin Değerlendirilmesi, Hane Halkı Gelirlerinin Arttırılması ve Kooperatifçilik olan toplantıya derneğin başkanı olan Bülent Eryılmaz başkanlık etti.

İnteraktif bir biçimde yürütülen toplantının amacının mahalli idareler anlamında bir ortak akılla Gerze’ nin ihtiyaçlarının Gerzeliler tarafından belirlenmesinin sağlamak olduğu belirtilirken Gerze’ nin daha iyi hizmetlerden yararlanması olduğu kaydedildi.

KADIN EMEĞİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Kadının ürettiği her ürünün değerlendirilebileceğini söyleyen dernek başkanı Bülent Eryılmaz, “kadın boş zamanlarında hane halkı gelirlerini artıracak şekilde yapabileceği tarhana, bulgur, makarna gibi bir takım ürünleri pazar için de üretmesini sağlayıp değerlendirmesine yardımcı olabiliriz.

 Bu kadının özgüvenli olmasını, ekonomik özgürlüğünü kazanmasını, hane halkında söz sahibi olmasına neden olur. Kadın emeği değerlendirilebilirdir, kadın zaten kendisi muazzam bir üretkenlik içerisindedir, dünya aslında kadınların emekleri ve çabaları üzerinde yürür, kadının pazara yönelik olarak da ürünler üretmesi sağlanılabilir.

Kadınlarımız üretmeyi biliyorlar, üretebiliyorlar fakat satış kısmında sorun yaşıyorlar işte o zaman devreye belediye girer. Kadın emeğini önceleyen bir belediye devreye girer ve bir üretim kooperatifi üzerinden bu ürünlerin piyasayla buluşması sağlanabilir. Bunun birçok örneği var. Bu örnekleri Gerze’ de uygulayabiliriz, Gerze’ de kadın emeği üzerinden hane halkı gelirlerini artırabiliriz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar da söz hakkı alarak düşüncelerini, eleştirilerini açıkça ifade ettiler. Yine dernek başkanı Bülent Eryılmaz, yöneltilen sorulara ve yapılan eleştirilere cevap verirken, değerlendirmeleri de dikkate aldıklarını ifade etti.

AdminAdmin