Grip'ten Nasıl korunulur?

Aile Hekimi Dr. Bülent Baysal Hastalıklar Konusunda Uyardı

Sağlık - 01-01-2012 22:29

Sinop Gerze Aile Sağlık Merkezi hekimi Dr. Tahsin Bülent Baysal, kış aylarında sıklıkla görülen  grip hastalığı konusunda bizleri  uyarıyor.

  Dr. Baysal, Kışın hastalık durumları hesaplanarak vatandaşlarımıza gerekli uyarıların yapıldığını, özellikle çocukların ve belli bir yaşın üstündeki yaşlı hastaların dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Belli risk gruplarının Grip Aşısı olmasının gerekli olduğunu , bu risk gruplarının  0-10 yaş ve 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler olduğunu kaydetti. Özellikle  şeker, tansiyon, astım gibi hastalığı olan kişilerin grip aşısını olması gerektiğini ve devletin bu aşı ücretlerini karşıladığını söyledi. Biraz ara verelim Bursa escort bayanlar ile kafanızı dağıtabilirsiniz bayanlar kafanızdaki sıkıntılarınızı alacaktır.  


  Ayrıca, Kış aylarında en dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesinin de  ‘doğru beslenme ve uygun giyinme’ olduğunu; ağırlıklı olarak C vitamini ve sulu meyveler tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Kış mevsiminde yaşanan yoğun hava değişiklerinden dolayı vücut ısısını dengeleyecek bir şekilde giyinilmesi gerekildiğini vurguladı. Bunlara dikkat ettiğimiz takdirde kış mevsimini  gripe yakalanmadan hafif bir şekilde atlatabileceğimizi belirtti.

 

Günün Diğer Haberleri