ÜLKE ALEVLER İÇİNDE; BİRLİK ZAMANI

Hamide Kurada

05-08-2021 11:10

Bir ülkede aynı gün içinde ardı ardına bu kadar yangın çıkıyorsa bunun bir terör eylemi olduğu açıktır. Geçen yıl aynı durum Hatay’da yaşanmıştı. Beş gün oldu bitmiyor ülkemiz yanıyor. Ülkenin en güzel alanları turistik merkezi yok oldu. İçimiz yanıyor. Bir yanda pandemi bir yanda devam eden seller, yangınlar, depremler ve diğer yanda bitmeyen terör belası. Kadınlara, çocuklara ve hayvanlara yönelik sonu gelmez şiddet. Sıkıldık, bunaldık, isyan ediyoruz.

Ülkenin 125'i aşkın yerinde yangın çıkmış, ülkenin ciğerleri, insanların canları ve malları yanıyor. Antalya ve çevresindeki yangınlarla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı kentin farklı noktalarında yangının devam ettiğini belirtti. Rüzgarın da etkisiyle hızlandığını bugün ve yarının kritik olduğunu belirtti. Peki ne olacak? Aklımız almıyor korkudan uyuyamıyoruz. Görev başında çalışanlar, gönüllü olanlar herkes sahada. Yangınların söndürülmesi için çalışan ekiplere orada ki halkta destek veriyor. Ellerine aldıkları tırmık, ağaç dallarıyla gece gündüz çalışıyorlar. Yardım kampanyalarının da sonu yok ama eksik nerede ne zaman son bulacak bu yangınlar?

Ne yaşanırsa yaşansın bütün olaylarda gördük ki Türkiye bir bütündür. Türk milleti her durumda kenetlenmeyi bilir. Ne kadar bölücü olaylar da yaşansa biz her zaman birlik olmayı bildik yine biliriz. Ormancılarımızın sivil kahramanlarımızın morallerini yükseltmek onlara her koşulda destek olmak hepimizin görevidir. Bunu da atlatacağız ülkem şimdiden geçmiş olsun!

DİĞER YAZILARI VAKALAR ARTIYOR; YİNE Mİ EVLERE KAPANALIM İSTİYORUZ? 01-01-1970 03:00