Başkan Dalkıran, Muhtarlarla Buluştu

SİNDEF Genel Başkanı Dalkıran, Gerzeli Muhtarlarla kahvaltı programında bir araya geldi

Güncel - 25-03-2022 14:38 396 kez okundu.

Başkan Dalkıran, Muhtarlarla Buluştu

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Genel Başkanı Hasan Dalkıran ilçemizde görev yapan muhtarlarla kahvaltı programında bir araya gelerek SİNDEF olarak yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Kaban Orta Aile Çay Bahçesinde düzenlenen programa, Gerze ve Dikmen ilçe merkez ve köy muhtarları katıldı.

AYANCIK’ TA 120 KİŞİLİK ANAOKULU YAPTIRIYORUZ

Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında ilçeye 8 derslikli 120 kişilik bir anaokulu yaptıklarını belirten Dalkıran, “Ayancık’ ta yaşanan afet sonrasında SİNDEF olarak duyarsız kalmadık ve elimizden gelen desteği vermek, kalbimizin attığı bu topraklara sahip çıkmak adına 8 derslikten oluşan 120 kişilik anaokulunu yaptırıyoruz.

Ayancık’ta 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinde 16 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın isimlerini yaşatmak için 8 derslikten oluşmak kaydı ile 120 öğrenciye hitap eden bir anaokulu inşa ediyoruz, açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İSTANBUL’A EĞİTİM İÇİN GİDEN SİNOPLU KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN YURT BİNASI YAPILACAK

Sinop’tan İstanbul’a eğitim için giden kız öğrencilere yönelik yurt binası yapmak için plan ve proje çalışmaları oluşturduklarını belirten SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, “şu anda yüzde 90 işi bitirmek üzeriyiz. Hem Kültür Merkezi hem Kız Öğrenci Yurdunun temelini 2023 yılında İstanbul’da atacağız. İstanbul’ a gelen evlatlarınız mağdur kalmayacak, SİNDEF onlara öncülük yapacak” dedi.

SİNDEF’ in 18 yıldan bu yana hizmet ettiğini belirten Dalkıran, kapılarına kim gelirse dernek olarak ellerinden geleni yaptıklarını,  gece gündüz demeden, 24 saat hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti.

Dalkıran, “gerçekleştirdiğimiz toplantıların ilkini geçen hafta Sinop’ ta yaptık; Sinoplu muhtarlarımızla bir araya geldik. Bugün de Gerze ve Dikmen muhtarları ile gönül birliği kurmak amacıyla kahvaltıda buluşmak istedik” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ürettiği “Ahşap Oyuncaklar” ile Gerze' yi dünyaya tanıtıyor

Ürettiği “Ahşap Oyuncaklar” ile Gerze' yi dünyaya tanıtıyor

30-04-2024 - Güncel

Köşk Caddesi için çalışmalar başladı

Köşk Caddesi için çalışmalar başladı

30-04-2024 - Güncel