CHP'li Meclis Üyeleri İsrail'i Kınadı

CHP Meclis Üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’da masum Filistin halkına yönelik yaptığı katliamları kınadı

Güncel - 17-05-2021 16:34 122 kez okundu.

CHP'li Meclis Üyeleri İsrail'i Kınadı

Gerze Belediyesi'nin her ay düzenli olarak yaptığı meclis toplantısında Filistin konusunu ek gündeme aldıran CHP'li Meclis Üyeleri, Filistin’de öldürülen masum halka yapılanların kabul edilemez olduğunu belirterek, bu konuda kınama mesajı yayınladı.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak, CHP Grubu adına söz alarak okuduğu olduğu kınama bildirisinde, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlatmış olduğu çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz.

Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze ’ye de yöneltilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucunda yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır.
İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletler'in saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz.

Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir.

Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçluların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede Uluslararası Ceza Mahkemesinin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkese sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz.

Artık İsrail’e karşı net güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Gerze ilçesi Millet İttifakı ve CHP’li Meclis Üyeleri olarak İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz” dedi.

Neler Söylendi?

Göbeğini Kaşıyan Adam!

Birol Sazak neden suskun? gka 3 yıl önce

Göbeğini Kaşıyan Adam!

Başka bir tuhaflık ise şudur. GerzeninSesi’nde “CHP’li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak, CHP Grubu adına söz alarak okuduğu olduğu kınama bildirisinde...” diyor. Belediye yerel haber sitesinde ise “Meclis Başkanı Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un okuduğu bildiride...” diyor. Alın size bir bilmece o zaman: İki farklı metin iki farklı kişi tarafından aynı meclis oturumunda okunuyorsa, o halde “Gerze Belediye Meclisi ortak bildirisi” diye lanse edilen metin hangisi olur? Aklımda yine deli sorular! Bu düğümü Birol Sazak GerzeninSesi’ne bir açıklama göndererek çözmelidir. gka 3 yıl önce

Göbeğini Kaşıyan Adam!

Sayın Editör, bu süreçte bir çok açıdan tuhaflıklar var. Birol Sazak’ın facebook yorumunu da biliyorum. Buradaki en dikkat çekici tuhaflık CHP grubu tarafından hazırlandığı, imzalandığı, gündeme aldırıldığı, oybirliği ile kabul edilerek okunduğu iddia edilen GerzeninSesi’nde yayınlanan metin ile Belediye yerel haber sitesinde “Gerze Belediye Meclisi ortak bildirisi” diye lanse edilen bildiri metni arasında her yönüyle ve özellikle de üslup olarak ciddi farklılıklar var. Mecliste okunan CHP’nin kınama metni sonradan niye değişti? Tüm CHP grubu Belediye yerel haber sitesinde yayınlanan bu metnin altına da imza atmış mı? Söz şimdi Birol Sazak’ta o zaman. gka 3 yıl önce

İbrahim Şancı

Hayrola gerzeninsesi Facebook'ta yorum silmeye başlamışınız. Hangi gazete yapılan eleştirileri siler ki... Gerçekler zoruna gitti değil mi. Yazıklar olsun Editörden : İbrahim Şancı benim sizin gibi trollerle kaybedecek vaktim yok. Haberin altına öneriyi veren CHP'li Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak gerekli açıklamayı yapmış. Şayet mert adamsan gider bizimle ilgili yalan haber yapıyorlar diyerek, suç duyurusunda bulunursun. böyle klavye arkasından algı oluşturmaya çalışmazsın. 3 yıl önce

Göbeğini Kaşıyan Adam!

“GERZE BELEDİYE MECLİSİ’NDEN İSRAİL’İ KINAMA MESAJI: Gerze Belediye Meclisi ortak bir bildiri yayınlayarak İsrail’i kınadı. Meclis Başkanı Belediye Başkanımız Cevat ŞENSOY’un okuduğu bildiride; ....” denildi. (Kaynak: http://www.gerze.bel.tr/haber/2133/gerze-belediye-meclisi-nden-israil-i-kinama-mesaji/). Şimdi burada GerzeninSesi‘nde çıkan haber ile Belediye yerel haber sitesinde çıkan haber arasında bir terslik var. Bir tuhaf durum var. Bilmek istiyorum, GerzeninSesi her zaman olduğu gibi yine haberinin arkasında mı? gka Editörden : Sn GKA biz her zaman haberimizin arkasındayız. Çünkü bu haberi bize CHP Grubu adına Belediye Meclis Üyesi Birol Sazak getirdi ve biz meclis toplantımızda bu kınama mesajını CHP adına gündeme aldırdık dedi. Hatta Facebook ta haberin altına da bu bildiriyi kendilerinin verdiğine dair bir mesajını da görebilirsiniz. Gerze Belediye Başkanlığı bu konuda farklı haber yaptırmış yaptırmamış onu biz bilemeyiz çünkü o toplantıya biz katılamamıştık. Şayet birisi yalan konuşuyorsa onu biz bilemeyiz, onunda kokusu yakında çıkar. 3 yıl önce
DİĞER HABERLER
Mayıs ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Mayıs ayı Meclis Toplantısı yapıldı

02-05-2024 - Güncel

RUS MİSAFİRLER İLÇEMİZİ TERCİH ETTİ

RUS MİSAFİRLER İLÇEMİZİ TERCİH ETTİ

02-05-2024 - Güncel