Gerzeli Antrenörlerin Yetiştirdiği Güreşçilerden Büyük Başarı!

Sivas’ta düzenlenen U23 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Gerzeli antrenörlerin yetiştirdiği sporcular büyük başarılara imza attı. 92 kilogramda mindere çıkan Ebubekir Sıddık Öcal, üstün performansıyla Türkiye üçüncüsü oldu

Spor - 14-02-2025 21:33 2802 kez okundu.

Gerzeli Antrenörlerin Yetiştirdiği Güreşçilerden Büyük Başarı!

Bu derecesiyle Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kampı'na ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezine (TOM) katılmaya hak kazandı.

Aynı turnuvada 55 kilogramda mücadele eden Yalçın Oğuz Özberk, Türkiye beşincisi olarak önemli bir başarı elde etti. Her iki sporcu da Gerze’nin güreş geleneğini sürdüren genç yetenekler olarak dikkat çekti.

Bu başarının arkasında ise Gerzeli güreş antrenörleri Mustafa Yiğit ve Mehmet Geçgel’in büyük emeği var. Sporcuları büyük turnuvalara en iyi şekilde hazırlayan antrenörler, turnuvaya adeta damga vurarak Gerze’nin güreşteki gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Gerze, yıllardır yetiştirdiği başarılı güreşçilerle Türk güreşine katkı sağlamaya devam ediyor. Antrenörler Mustafa Yiğit ve Mehmet Geçgel’in önderliğinde, bölgedeki genç sporcular güreşin temel disiplinlerini öğrenerek ulusal ve uluslararası arenada başarı kazanıyor. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Dikmen’de 59. Geleneksel Yağlı Güreş Coşkusu

Dikmen’de 59. Geleneksel Yağlı Güreş Coşkusu

19-07-2026 - Spor

Türkiye’nin Dört Bir Yanındaki Sinoplular Dikmen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Buluşuyor

Türkiye’nin Dört Bir Yanındaki Sinoplular Dikmen Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Buluşuyor

16-07-2026 - Spor