İlçemizde “Kütüphane Haftası” kutlanıyor

Ülke genelinde başlayan Kütüphane Haftası, ilçemizde de "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler" ana temasıyla kutlandı

Kültür&Sanat - 05-04-2024 11:55 1038 kez okundu.

İlçemizde “Kütüphane Haftası” kutlanıyor

Her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan Kütüphane Haftasının 60’ ıncısı "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler" sloganıyla ilçemizde de kutlandı.

İlçemiz Gerze Müftülüğü Toplantı Salonunda yapılan kutlama programına Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Cumhuriyet Savcısı Serhat Ulu, Gerze Halk Kütüphanesi Müdürü Suat Altuntaş, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

Gerze Halk Kütüphanesi personeli Ezgi Vatansever yaptığı konuşmada “Bilindiği üzere kamuoyunda kitap okuma, kütüphane kullanma konularındaki bilinci güçlendirmek ve dünyada iyi uygulama örneklerine ilişkin önemli gelişmeleri paylaşmak üzere 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta yurt çapında kütüphane haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 60. Kütüphane haftası "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zeka Temelli Akıllı Kütüphaneler" ana temasıyla kutlanmıştır.

2023-2024 yılı içerisinde en çok kitap okuyan kullanıcılarımız istatistiksel olarak yaş gruplarına göre belirlenmiş olup bu bağlamda kitap dostu ödüllerimiz verilmiştir” diye konuştu.

Ödül Alacaklar ve Yaş Grupları:

Okul Öncesi:

1. Duru KALKAN

2. Metehan DEMİRHAN

3. Nehir KIVRAK

Çocuk:

1. Beril YALÇIN

2. Zeynep Beril AKBAŞ

3. Akın GÜLSEVİM

Yetişkin:

1. Tuncay KALENDER

2. Fevziye NAİMOĞLU

3. Eyyüp ARI

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"Roket Çocuk" Gerzeli miniklerle bir araya geldi

29-04-2024 - Kültür&Sanat

“İZ” KARADENİZ MÜZİK FESTİVALİNDE

“İZ” KARADENİZ MÜZİK FESTİVALİNDE

05-04-2024 - Kültür&Sanat