Mesire Alanı Projesi Hayata Geçiriliyor

Mazbatayı alışının birinci yılını kutlayan Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İdemli Mesire Alanı Projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Güncel - 02-04-2020 23:27 270 kez okundu.

Mesire Alanı Projesi Hayata Geçiriliyor

İlgili bakanlıklara yapılan görüşmeler sonucu Mesire Alanı Projesiyle ilgili olumlu sonuçların alınmasının ardından, Gerze Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan, 57.000 m² alana sahip İdemli Mesire Alanı için, Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında devir teslim sözleşme imzaları atıldı.Mesire Alanı Projesi’nin Gerze’ye turizme ivme katması açısından büyük katkılar sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Cevat Şensoy; “Gerze, yeşili, mavisi ve sakinliğiyle uluslararası alanda farkındalık yaratmış bir ilçe. Böylesine huzuru içinde barındıran bir ilçede kuşkusuz en büyük eksikliklerden birisi Mesire alanıydı. Sinop Milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş ve Belediyemiz Çevre Mühendisi Uğur Çetin ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretlerinde projemizi a’ dan z’ ye anlatma fırsatı bulduk. İlgili bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerden olumlu dönüşler almıştık. Gerze’nin çehresini değiştirecek projemizde Gerze Belediyesi ve Gerze Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokolü yaparak devir teslimi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Mesire Alanı geri dönüşümden faydalanarak, atölyelerde üretilecek bank ve oturma gruplarıyla döşenecek. Kendin pişir kendin ye sistemi uygulanacak olan Mesire Alanında Oyun Parkından, ziyaretçilerin yürüyüş yapabileceği doğal taşlarla örülü yürüyüş parkuru da yer alacak.

Neler Söylendi?

Gerze

Harika bir yer umarım iyi değerlendirilir.. 4 yıl önce

Şensoy

Sn başkan; İdemli'de, salgın sonrası hayatta kalanlarla ip atlarız. Virüsü etkileştirmek için Gerze'mizi ilaçlamayı düşünüyormusunuz? Salgının çıkrığı günden beri bulunamayan maske, dezenfekten ve kolonya temin edip üçreti karşılığı halka vermek çok mu zor? 4 yıl önce

Göbeğini Kaşıyan Adam!

Başkan Bey, 1. yılının şerefine bu ve benzeri diğer projelerden bahsetmen Gerze’ye çok moral oluyor. Protokollerin imzalanması ve hemen başlanacak olması da ayrı bir mutluluk. Bu projelerin hepsinin ihalesi ve istihdamında Gerzeliler olacağından hiç şüphem yoktur. Bak şimdi Beta üretimi durdurdu, 300 kişi işsiz kaldı. Tekstil ise maske ve tulum dikerek belki bir süre daha ayakta durabildi diyelim. Geriye ne kaldı? Belediyenin oluşturacağı ek istihdam imkanları, yani bu projeler ve yeni imkanlar. Geruz’e oteli kiraya verdin ve bir kamburdan kurtuldun. Turizmin çöktüğü bu dönemde çok güzel hareket yapmış oldun. Şimdi buranın kira geliri ve içeri koyduklarının emekli maaşları ile Yaşlılar Evi’ni çok rahat açabilirsin. Sosyal Hizmetler ile yaptığın o protokolü halkın için yırtıp atma zamanıdır Başkan Bey. En az 10-15 Gerzeli istihdam eder burası. Gönül Belediyeciliği gibi demogojiye açık soyut kavramları rafa koyalım, az laf çok iş yapalım. Dönem, kavramsal bir altyapısı olan “Sosyal Belediyecilik” dönemidir. Haydi Başkan Bey, şimdi sahne senin. gka 4 yıl önce

Fatma K.

Allah razı olsun cevat başkan piknik alanına çok ihtiyaç vardı tşk ler yolunuzda başarılar 4 yıl önce
DİĞER HABERLER
ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ SAĞLANDI

ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ SAĞLANDI

26-04-2024 - Güncel

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’ ncilik kupasını kaldırdı

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’ ncilik kupasını kaldırdı

26-04-2024 - Güncel