Polis teşkilatı 179 yaşında

Gerze’ de Türk Polis Teşkilatının 179. Yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı

Güncel - 08-04-2024 10:48 1181 kez okundu.

Polis teşkilatı 179 yaşında

Atatürk Anıtı önünde saat 10: 00’ da gerçekleştirilen törene Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Cumhuriyet Savcısı Serhat Ulu, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erkan Sevindik, Gerze İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sadi Özkan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emniyet personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören başlamadan önce AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Gerze Kaymakamı M. Deniz Arabacı’ nın Polis Teşkilatının 179. Kuruluş yıl dönümü tebrik mesajları okundu.

Tören sunucusu Polis Memuru Gizem Torgay Zengin’ in açılış konuşmasının ardından Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelenk koymasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunmasının ardından Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erkan Sevindik günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Sevindik konuşmasında, “Sayın Belediye Başkanım, Sayın Başsavcım, Sayın İlçe Jandarma Komutanım Kurum Müdürleri, Kıymetli misafirler, Değerli meslektaşlarım,

1845 yılında kurulan teşkilatımızın bugüne kadar, fedakârca gece gündüz demeden, halkın huzuru için canını ortaya koyan, bu yolda birçok şehit vererek çalışmalarını havada, denizde ve karada sürdüren teşkilatımız,

Kuruluşundan bugüne kadar, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan, geçmişi şanla ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemizin ve Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda mücadele etmenin, engin gururunu taşımaktadır. Türk Polis Teşkilatı geçmişine layık bir şekilde, Bayrağımızın dalgalandığı bu vatanın her yerinde hizmete devam edecektir.

Ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanmasında, terörle mücadelede kazanılan başarı, milletimizin Polise olan güveni ve desteği ile daha da artmıştır.

Türk Polisi kuruluşundan buyana, Anayasa ve kanunlar doğrultusunda halkının ve milletinin huzuru için fedakârca görevini yaparken, bu uğurda canını feda etmekten çekinmemiştir, bundan sonra da çekinmeyecektir.

Teşkilatımızın 179. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bugün de vatanı, milleti ve bayrağı için şehit düşen mensuplarımızı rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, geride kalan acılı ailelerine sabırlar diler, uzun yıllar görev yaparak emekli olan meslektaşlarımıza da sivil hayatlarında başarılar dilerim.

Saygıdeğer misafirler, bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşan tüm katılımcılara şükranlarımı sunar, tüm meslektaşlarımın Polis Gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Balıkçılardan görsel şölen: 105. Yıl coşkuyla kutlanıyor

Balıkçılardan görsel şölen: 105. Yıl coşkuyla kutlanıyor

19-05-2024 - Güncel

Gerze’ de Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

Gerze’ de Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

19-05-2024 - Güncel