Polis, vatandaşı dolandırılmaktan kurtardı

Gerze İlçe Emniyet Ekipleri, vatandaşın dolandırılmasının önüne geçti

Asayiş - 30-06-2022 12:04 1612 kez okundu.

Polis, vatandaşı dolandırılmaktan kurtardı

Kendisini telefonda polis olarak tanıtan şahıslara vermek üzere ziynet eşyalarını bozdurarak verilecek hesaba yatırılması istenen vatandaşın dolandırılması Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son anda önlendi.

Olay, 27 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, bir vatandaşı özel bir numaradan arayarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, vatandaştan ziynet eşyalarını bozdurarak verilecek hesaba yatırmasını istediler.

Suç yerinde kimliğinin bulunduğunu, adının FETÖ dosyasında geçtiği şeklinde korkutulan vatandaş, Gerze Emniyet Müdürlüğü tarafından hemen Gerze Belediyesi hopörlerinden anons yaptırılarak uyarıldı.

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık girişimine maruz kalan vatandaşa ulaşarak muhtemel olay gerçekleşmesini önlediler.

Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde: “27.06.2022 günü Gerze ilçemizde bilişim yolu ile dolandırıcılık faaliyetine girişen ve kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından özel numaradan aranan vatandaşımız, suç yerinde kimliğinin bulunduğu, adının FETÖ dosyasında geçtiği şeklinde korkutularak ziynet eşyalarını bozdurması ve verilecek hesaba yatırması istenilmiş, polis ekiplerimiz tarafından hemen belediye hoparlöründen anons yaptırılarak vatandaşlar uyarılmış, polis ekipleri tarafından dolandırıcılık girişimine maruz kalan vatandaşa ulaşılarak muhtemel olay gerçekleşmeden önlenmiştir.

Vatandaşlarımızın bu gibi telefon mesaj ve aramalarına itibar etmemeleri önem arz etmektedir.”

Neler Söylendi?

asdf

hoparlör sadece gürültü 4 yıl önce

Gerzeli

Bravo gerze polisimize fakat Cumhuriyet Mah bayrakli sokak da belediyelerin hoparlör leri olmadığı için hiç bir uyarı veya etkinlik haberlerini malesef ki duyamiyoruz ltf ilgili mercilerin bu konuya bi çözüm getirmelerini bekliyoruz saygilar 4 yıl önce
DİĞER HABERLER
Sinop Dahil 52 İlde Dev Operasyon: 216 Şüpheli Yakalandı

Sinop Dahil 52 İlde Dev Operasyon: 216 Şüpheli Yakalandı

31-07-2026 - Asayiş

Cumhuriyet Mahallesi’nde Kurt Saldırısı: 3 Koyun Telef Oldu, 12 Koyun Yaralandı

Cumhuriyet Mahallesi’nde Kurt Saldırısı: 3 Koyun Telef Oldu, 12 Koyun Yaralandı

31-07-2026 - Asayiş