Şahin Tepesi Sil Baştan

Şahin Tepesi’nde heyelanlı bölgeye “fore kazık” sistemiyle güçlendirme uygulanarak 2 kademeli yol geçişi yapılacak

Güncel - 27-12-2018 16:46 1782 kez okundu.

Şahin Tepesi Sil Baştan

Bugüne kadar yapılan onarım çalışmalarına rağmen çözüme kavuşturulamayan Şahin Tepesi’nde ki göçen yol sorununa Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın girişimleri sonucunda el atan Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü çalışmalara başladı.

Geçtiğimiz aylarda zemin etüt sondajlarının yapıldığı bölgede, sismik hareketleri ölçmek amacıyla 7 farklı noktaya ölçüm cihazı yerleştiren Karayolları ekipleri, ölçüm sonuçlarına göre hazırlanan proje kapsamında işe koyuldular.  

Şahin Tepesi’nde 250 metre uzunluğunda ki bir alanda meydana gelen kaymaların önüne geçilememesi nedeniyle fore kazık sistemiyle heyelanlı bölgenin güçlendirileceği ve kaymaların önüne geçileceği bilgisini veren Başkan Osman Belovacıklı, iki kademeli yol olarak projelendirilen alanda başlayan çalışmaların Mayıs ayında tamamlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Yapımı tamamlandıktan sonra Karadeniz Sahil Yoluna bağlantı sağlayacak olan yeni yol ile sürücüler daha güvenli geçiş sağlayacaklar. Gerze’nin tam da girişinde olan ve uzun süredir kayma meydana gelen yolun tamamlanmasıyla Gerze büyük bir sorununu çözmüş olacak.

Başkan Belovacıklı, Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara belediye olarak tam destek vereceklerini söyleyerek; “Sorunun çözümü noktasında atılan adımlar vesilesiyle 7. Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Tahminen 4 aylık bir süre zarfında bu büyük sorunun üstesinden gelmiş olacağız” şeklinde konuştu.

  

 

Neler Söylendi?

Cevat Şensoy

Şahin tepesi sil baştan diye haberi okuduğumuzda sanki yeni bir yapılanma gibi algı var.Şöyle bir laf var ya eğri oturalım,doğru konuşalım diye.Bu virajda kayma işi ne zaman başladı hiç düşündük mü?Gerze de inşaat işlerinin çok yoğunluk kazandığı süreçte yolun solunda bulunan tek katlı bir bina viraj tarafına doğrı inşaat atıkları kamyon kamyon çekilip döküldü.Hatta hatta çay bahçesi yapılacakmış dedikoduları hatsafada idi.Bunu duyduk çoğu rylemleride gördük.Hatta o arsaya geçiş yolu daha belli bile.Sonuç ne oldu?Ağırlığa dayanamayan cim cim üstü yani geçilmezin üstü kaydı. Böyle olacağı belliydi.Dizleriniz ağrıyor.Doktora gidiyorsunuz.Ne diyor doktor?Mutlaka kilo vermelisiniz.Kiloyu nasıl vereceksin,zaten ayak bilek kemiklerin kırılmış yani iş büyümüş.Öyleyse bir işi yapmadan ona buna çay bahçesi hazırlama telaşından ziyade bura bunu çekermi diye düşünmek lazım değilmiydi.Yani araba devrilnce akıl veren çok olur.Burayı bu hale getiren kim? 5 yıl önce

Gerzeli

Carsi içi yollar da parke taş yerine sıcak asfaltlama yapılsın Her taraf köstebek yuvası gibi 5 yıl önce

Mehmet Akın

Şahin Tepesindeki Heyelanlı Yolun Biran Önce Yapılması Çok Önemli Bir Konu.Yolun Yapımını Sahiplenme Konusunda İki ayrı habere tanık olduk.Bu neyin nesidir.? Bir Gerze'li olarak bana göre önemli olan yıllardır kanayan bir yara olan o yolun yapılmasıdır.Kimin emeği geçiyorsa teşekkür ederiz. 5 yıl önce
DİĞER HABERLER
Ürettiği “Ahşap Oyuncaklar” ile Gerze' yi dünyaya tanıtıyor

Ürettiği “Ahşap Oyuncaklar” ile Gerze' yi dünyaya tanıtıyor

30-04-2024 - Güncel

Köşk Caddesi için çalışmalar başladı

Köşk Caddesi için çalışmalar başladı

30-04-2024 - Güncel