Sarımsak Çayı göleti yeniden gündemde

Uzun süredir toplanamayan Gerze Ziraat Odası, meclis toplantısını gerçekleştirdi

Güncel - 23-08-2021 09:37 350 kez okundu.

Sarımsak Çayı göleti yeniden gündemde

İki ayda bir yapılan Gerze Ziraat Odası Meclis Toplantısı pandemi dolayısıyla uzunca bir süredir yapılamamıştı.

Toplantıya, Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki, Ziraat Odası Meclis Başkanı Fatih Uysal, Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Canan Çiçek ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçilmesiyle başladı. Birçok bölgede tohum ve fide desteği yapıldığı, Gerze’ de de bunun oluşturulabilmesi adına İl Müdürlüğü ile görüşmeler yapılması karara bağlandı.

Bilhassa tarım arazilerinde su sorununun hala yaşandığı ve bu sorunun aşılabilmesi noktasında Sarımsak Çayı üzerinde bir su toplama göleti oluşturulması ihtiyacı tekrar gündeme getirildi.

Yaşanan sel felaketinin ardından ilçemiz üreticilerinin ürünlerinde oluşan zarar, ziyanın tespiti noktasında neler yapıldığı Oda Genel Sekreteri Yüksek Ziraat Mühendisi Canan Çiçek tarafından meclise aktarıldı.

Gerze Ziraat Odası tarafından ülkemizin birçok yerinde yaşanan sel ve yangın bölgelerine gönderilmek üzere yardım toplanılması meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Çiftçi belgesi alınması ve dosya yazılımı noktasında özel hizmet bedeli ücretinin yeniden belirlenmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Ve kısa bir süre önce hayata gözlerini yuman Meclis Üyesi Murat Kayaoğlu’nun yerine yedek üye Erol Küçük ’ün asli üye olarak kabul edilmesi karara bağlandı.

Toplantı çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Neler Söylendi?

Rıfat ÜNAL

Evet, Sarımsak Çayına acilen bir gölet yapılması için Gerzede ki bütün yetkililer, milletvekilleri, ilgili köy muhtarlarları seferber olmalı, en kısa zamanda gölete başlamalıdır. 3 yıl önce

cemaleddin

Tilkilik alti mevkiinde hem Sarnic cayini ve hem sarimsak cayini toplayacak bir baraj/su göleti olusturabilinir. Bu su debi si Shankaya eteklerine kadar olursa aynen Uzungöl gibi hem Reha alanlari; Parkur vs. Turistik ve yerli halkin dinlenme alanlari olabilir. Hatta Kaya`nin üst bölümünde parashüt, sirf gibi eylence alanlari da tamamlayaici olur. Ayni zamanda kaya`nin orta kisimlarindan bir kenardan diger kenara bir yaya asmali yoluda fevkalede olur. 3 yıl önce
DİĞER HABERLER
ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ SAĞLANDI

ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ SAĞLANDI

26-04-2024 - Güncel

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’ ncilik kupasını kaldırdı

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü 2’ ncilik kupasını kaldırdı

26-04-2024 - Güncel