Sorkun Şelalesi Tabiat Anıtında çalışmalar devam ediyor

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Sorkun Şelalesinde devam eden çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi

Güncel - 28-07-2023 10:02 762 kez okundu.

Sorkun Şelalesi Tabiat Anıtında çalışmalar devam ediyor

Gerze İlçe merkezine 15 kilometre, Sorkun köyüne 2 km uzaklıkta, Asar tepesinin yamacında bulunan yaklaşık 2 km uzunluğunda bir dere hattı ve 3 adet şelale takımından oluşan Sorkun Şelalelerinde çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Gerze turizmine ivme kazandıracak çalışma kapsamında Sorkun Şelalesi'nin yer aldığı alanda; otopark, büfe, yürüyüş yolları, değirmen restorasyonu, rekreasyon alanları ve giriş kontrol noktası çalışmalarının yapılacağı kaydedilmişti. Bu kapsamda Sorkun Şelalesinin Gerze turizmine kazandırılabilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar beraberinde Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Jandarma Komutanı V. Erkan Duymaz, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ile İzzet Karaman, Sinop Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü ve İlçe Özel İdare Şefi Adnan Aksu Sorkun Şelalesi Tabiat Anıtında yapılan çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldılar.

Neler Söylendi?

İstanbulsuz

Merhaba tam olarak ne istiyorsunuz? İsminizin zikredilmesi ise siz de benim gibi müstear takılmışsınız. Maddi bir şeyseeeeee Değildir di mi? 9 ay önce

Dağcı

2012 yılında keşfi yapıldıktan sonra yaptığımız tanıtım çalışmaları neticesinde koruma amaçlı tabiat anıtı yapılması ile ilgili başvurumuzu ilgili mercilere yaptık. Uzun süre ilimiz tek tescilli Gençlik spor bakanlığı ve türkiye dağcılık federasyonu üyesi Yeşil gerze dağcılık kulübümüz üzerinden yürüttük. Bura ile ilgili her türlü çalışmalara toplantılara. Proje oluşumunda destek olduk ve başardık ama şimdi büyük hakkı geçen kulüp yöneticileri unutuldu. Emek edenlerin değersiz olduğu görüldü. Bizi unutmayın emeğimiz çok. Sayın yetkililer. 10 ay önce
DİĞER HABERLER
Anneler Gününe Özel Konser büyük ilgi gördü

Anneler Gününe Özel Konser büyük ilgi gördü

13-05-2024 - Güncel

Gerzeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden Anneler Günü etkinliği

Gerzeliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden Anneler Günü etkinliği

11-05-2024 - Güncel