Tekstil Kent için büyük adım

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Gerze Tekstil Kent’ için önemli adımın atıldığını duyurdu

Güncel - 21-03-2022 17:45 203 kez okundu.

Tekstil Kent için büyük adım

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş beraberinde Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, İl Özel İdaresi Sekreteri Yahya Çınkıl, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Milletvekili Maviş, ziyaretle ilgili olarak sosyal medya hesabından, “Gerze Tekstil Kent projemize ilişkin destek sözü aldık.  Şehrimizdeki diğer yatırım ve projeleri görüştük. Sinop’umuza göstermiş oldukları yakın ilgi ve destekleri için Sn. Bakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde paylaşım yaparak ilçemize yapılması planlanan Tekstil Kent için önemli bir adımın atıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ da, bu projeyle birlikte tüm tekstil ve konfeksiyon atölyelerinin aynı alanda toplanarak önemli bir yatırımın ilçemizle buluşturulacağını belirtti.

Şensoy,  “gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde Gerze Tekstil Kent Projesi için Sayın Bakanımızdan sözümüzü aldık. Bu projeyle birlikte tüm tekstil ve konfeksiyon atölyelerimizi bu alanda toplayarak önemli bir yatırımı ilçemizle buluşturmuş olacağız. Bu projeyle birlikte şehir dışından yatırımcıları da ilçemize çekerek iş istihdamı hususunda önemli bir destek sağlamış olacağız.

Böylesine önemli bir projenin hayata geçmesi için desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Sinop Valimiz Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İl Özel İdaresi Sekreteri Yahya Çınkıl, İlçemiz Kaymakamı Tekin Dundar, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Neler Söylendi?

Yaşar özdemir

Güzel gerzmize hayirli. Olsun calişmalarindan belediye başkanimiz cevat beye başarılar dilerim 2 yıl önce

bülent eryılmaz

Sayın Maviş'e Gerzelilerin huzurunda sorumdur. Yatırım Teşvik düzenlemelerinde, Bir alt bölge desteğinden (yani çok daha fazla destek unsurundan yararlanıldığı için, yatırımcı için daha cazip olan) ilçelerin arasında Sinop İlinden Gerze İlçemiz listeye dahil edilmemiştir? Aynı olanaklara/olanaksızlıklara sahip olan Samsunun Yakakent, Alaçam, Kavak gibi ilçeleri bu listede yer alırken, Gerze'nin de alınması neden düşünülmemiştir. Neden Teşvik Kararının Ek-7' de yer alan bir alt bölge desteğinden yararlanacak (yani Sinop 5. bölge iken en çok teşvik edilen ve son bölge olan 6. bölge desteğinden yararlanacak) ilçelerin arasına dahil edilmemiştir? Yatırımcı açısından oldukça önemli olan teşvik edilen unsur fazlalığının olduğu 6.Bölge desteği, tekstil kentten daha hızlı sonuç verecek bir yatırım kararıdır. Tekstil kent yapılması, yatırımın sadece tekstil olarak daraltılması, ayrı bir tartışma konusu olmakla birlikte, bu husus daha hassastır Gerze için. Aracılığınızla açıklama bekleriz. 2 yıl önce

aDALI

sanırım gerzede ki myoda tekstil bölümü mevcut.. üniversite sanayi işbirliği ile gerzemize dahada etkili katkı sağlanabilir.. gerzeye taş üstüne taş ekleyenlerden Allah razı olsun... 2 yıl önce
DİĞER HABERLER
1 Mayıs Sinop' ta böyle kutlandı

1 Mayıs Sinop' ta böyle kutlandı

01-05-2024 - Güncel

Ürettiği “Ahşap Oyuncaklar” ile Gerze' yi dünyaya tanıtıyor

Ürettiği “Ahşap Oyuncaklar” ile Gerze' yi dünyaya tanıtıyor

30-04-2024 - Güncel