Dualarla Mukaddes Topraklara Uğurlandılar

İlçemiz Merkez Caminde düzenlenen uğurlama programı mutluluk ve gözyaşlarıyla manevi bir güzelliğe vesile oldu

Güncel - 18-02-2023 12:18 485 kez okundu.

Dualarla Mukaddes Topraklara Uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere Gerze’ den yola çıkan 42 kişilik umre kafilesi için uğurlama töreni düzenledi.

Sabah saatlerinde ilçemiz Merkez Caminde düzenlenen uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı. Dualar ve ilahiler eşliğinde uğurlanan umre kafilesi kutsal topraklara doğru harekete geçti.

İskele Camii İmam Hatibi Raif Koç rehberliğinde 15 gün sürecek olan Umre ziyareti kapsamında ilçemizden bu senenin ikinci kafilesi Umre ziyaretini gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

Gerzeli Umreciler, Merkez Yeni Cami gerçekleşen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bostancı, İlçe Müftüsü Bayram Karar ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma' nın da katıldığı programla kutsal topraklara uğurlandı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ardından, söylenen ilahiler ve kasideler sonrasında İlçemiz Müftüsü Bayram Karar yaptığı konuşmada,  “bugün buradan arzın merkezine, rahmanın misafiri olmaya gidecek olan yolcularımız var. İnşallah Beytullah’ ın misafirleri olacaklar. Orada tövbeyi istiğfar edecekler, selamlarımızı Resulullah’ a iletecekler. Kutsal mekânlarda, ihramlarını giyecek olan umrecilerimiz mikat mahallini geçerek, Kabeyi yedi defa tavaf edecekler, dünya için koşan bu ayaklar orada Sefa Merve arasında iman için koşacaklar. Sevir dağına, Uhud’a, Arafat’a gidecekler ve nefislerini bir köşeye iterek tövbeyi istif har edecekler. Lütfen Hac ve Umre ibadetini sevgiyle muhabbetle yapın. Vaktiniz olduğu sürece ibadetlerinizi ötelemeyin, kutsal mekânlarda vaktinizin her anını ibadetle geçirin” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?

İsimsiz

Allah kabul eylesin 1 yıl önce

Grz5755

Doğma büyüme gerzeli olarak söylüyorum ki milletin dişinden tırnağından arttırarak gönüllerindeki hasreti dindirmek için 15 günlüğüne gidip yaptıkları ibadeti dilinize dolamak kimsenin haddi değildir. Siz bence art niyetli olduğunuz için bu haberde gösteriş görünüyorsunuz. Milletçe hepimizin içi kan ağlıyor. Herkes acıyı en derinlerinden hissetti.hepimiz çıkarılan bi canla mutlu olduk, gelen kötü haberlerle içimiz kan ağladı. Gün birlik olma günü. Bu tarz söylemlerde bulunmaya hiç gerek yok 1 yıl önce

GERZELİ

ben 1 hafta hatay da gönüllü olarak çalıştığım için .ümre farz olamadığı için. ülke gündemi çok kötü olduğu için.siz böyle gösterişli olarak gittiğiniz için yoksa dikili ağaçlarımı söyle ihitiyacım yok.bari mütevazi olarak gitsetdiniz. insanların içi kan ağlıyor.ama belli ki zaten GERZELİ yerlisi değilsiniz. 1 yıl önce

opel necati

hac ibadeti zengin ve sıhhatli olan insanlara farzdır. sen ne hakla hüküm veriyorsun. 1 yıl önce

Grz5755

Sayın GERZELİ, sizin acaba kaç tane dikili ağacınız var da yada insanlık adına kaç tane güzel işler yaptınız da bu insanların umreye verdiği parayı laf yapıyorsunuz. Nereden biliyorsunuz bu insanların ne hayır yapıp yapmadığını. Belki yıllardır oranın hasretiyle yanan yürekleri var. Siz bu duyguyu nereden bileceksiniz. Buradan ahkam kesmek kolay olanı. Sizde zahmet olmazsa kimin ne yaptığına takılmak yerine ben ne yapabilirim diye düşünün.. Türkiye çok güçlü bir ülke. Bundan önce Yaralarımızı nasıl hep birlikte sardıysak yine öyle saracağız. Nacizane,köstek olmak yerine destek olmanızı tavsiye ederim 1 yıl önce

GERZELİ

bu paraları deppemzedelere bağışlasaydınız daha sevap kazanırdınız............................... 1 yıl önce
DİĞER HABERLER
Aşçı Çırakları, mezun oldu

Aşçı Çırakları, mezun oldu

06-05-2024 - Güncel

Hıdırellez Büyük Coşku ile Kutlandı

Hıdırellez Büyük Coşku ile Kutlandı

06-05-2024 - Güncel