Şahin Tepesinde Sona Gelindi

Aralık 2018 Tarihinde göçen yolda başlatılan çalışmalarda son çalışmaların yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Güncel - 27-08-2019 11:27 803 kez okundu.

Şahin Tepesinde Sona Gelindi

İlçemiz Şahin Tepesi mevkiinde meydana gelen çökme ve göçükler nedeniyle uzun süre yapılmayı bekleyen heyelanlı yolda Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Aralık 2018 tarihinde çalışmalar başlatıldı.

Göçme ve kayma meydana gelen yaklaşık 250 metrelik bölgede yapılan ölçümler neticesinde başlatılan çalışmalar kapsamında 30 ile 36 metre derinliğinde 360+18 fore kazık çakıldığı öğrenildi.
Kayan bölgede yapılan fore kazık sisteminin ardından başlık kirişlerinin bağlanmaya devam edildiği, yapılan kazılar sonrasında drenaj sisteminin yapıldığı ve iki farklı noktada tahkimat duvarlarının tamamlandığı kaydedildi.

Son olarak kayalarla yapılacak dolguların ardından asfalt atılarak yolun tamamlanacağı öğrenildi.

Aralık 2018 tarihinde başlayan bu çalışmanın hava şartları elverdiği ve her şey yolunda gittiği takdirde yaklaşık bir ay içinde biteceği bilgisi paylaşıldı.

Neler Söylendi?

Göbeğini Kaşıyan Adam!

Başkanım, sizin de dediğiniz gibi şimdi “eğri oturup doğru konuşalım.” Buradaki kayma 2015 senesinde başladı. Ama evveliyatı var ki bunu siz de biliyorsunuz ve yorumunuzda geçmişini özetlemişsiniz. Buradaki arsa alanını büyütmek için yer sahibinin kamyon kamyon toprak döktürdüğü, belediyenin bunun için kaldırımdan özel giriş-çıkış verdiği, bu arsa rantı operasyonuna birilerinin göz yumduğu, tüm bunların arkasında ise açılacak arsa alanına çay bahçesi yapılmasının planlandığı konuşuldu durdu. Köprünün altından çok sular aktı ve bugün belediye başkanı seçilmiş olarak karşımızdasınız artık. O halde gelin o gün sorduğunuz, o gün de bugün de cevabını bildiğiniz “Burayı bu hale getiren kim?” sorunuzun gereğini yapın. Devlet bu fore kazıklama için 50 Milyon TL harcadı. Senin astığın belediye borç listesi ne kadardı, 30 Milyon TL . Yazık değil mi milletin parasının heba olmasına. Peki Başkan, arsa alanı genişletmek için izinsiz ve projesiz hafriyat döktüren, arsası ile beraber yolu da denize uçuran, yorumunda bahsettiğin bu arsa sahiplerinin; uçan arsaları nedeniyle kamulaştırma yapılması için Karayollarını mahkemeye verdiği dedikodusu konuşuluyor, bu doğru mu? Doğru ise ben bu “Kazıklama” işini bir türlü çözemiyorum Başkan. Kazıklayan kim? Kazıklanan kim? Kazıklanan ne? Bu kazıklamaya Fore Kazıklama mı demeli yoksa “Vole Kazıklama” mı demeli? Haberin yorumunda tüm bunları dedikten sonra, bu Vole’yi vurduracak mısın Cevat Başkan, bunu çok merak ediyorum? İzleyelim, görelim... gka 5 yıl önce

Göbeğini Kaşıyan Adam!

Cevat Başkan, Gerzeninsesi 27 Aralık 2018’de “Şahin Tepesi Sil Baştan” manşeti ile haber yapmıştı. Sen de bu habere aşağıdaki yorumu iletmiştin, hatırlarsan. Şimdi belediye başkanı olarak size bir kaç sorum olacak. Önce ilettiğiniz yorumunuzu tekrar okuyup hatırlayın, bir sonraki ileteceğim yorum sayfasındaki sorularıma cevap bekliyorum sizden. ””Cevat Şensoy: “Şahin tepesi sil baştan diye haberi okuduğumuzda sanki yeni bir yapılanma gibi algı var.Şöyle bir laf var ya eğri oturalım,doğru konuşalım diye.Bu virajda kayma işi ne zaman başladı hiç düşündük mü?Gerze de inşaat işlerinin çok yoğunluk kazandığı süreçte yolun solunda bulunan tek katlı bir bina viraj tarafına doğrı inşaat atıkları kamyon kamyon çekilip döküldü.Hatta hatta çay bahçesi yapılacakmış dedikoduları hatsafada idi.Bunu duyduk çoğu rylemleride gördük.Hatta o arsaya geçiş yolu daha belli bile.Sonuç ne oldu?Ağırlığa dayanamayan cim cim üstü yani geçilmezin üstü kaydı. Böyle olacağı belliydi.Dizleriniz ağrıyor.Doktora gidiyorsunuz.Ne diyor doktor?Mutlaka kilo vermelisiniz.Kiloyu nasıl vereceksin,zaten ayak bilek kemiklerin kırılmış yani iş büyümüş.Öyleyse bir işi yapmadan ona buna çay bahçesi hazırlama telaşından ziyade bura bunu çekermi diye düşünmek lazım değilmiydi.Yani araba devrilnce akıl veren çok olur.Burayı bu hale getiren kim?”” gka 5 yıl önce

Deniz

Allah razı olsun Osman başkanımdan 5 yıl önce
DİĞER HABERLER
Mayıs ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Mayıs ayı Meclis Toplantısı yapıldı

02-05-2024 - Güncel

RUS MİSAFİRLER İLÇEMİZİ TERCİH ETTİ

RUS MİSAFİRLER İLÇEMİZİ TERCİH ETTİ

02-05-2024 - Güncel