Tarihi Çeşmeye Sahip Çıktılar

Tarihi çeşmenin yıkılacağı duyumunu haber alan vatandaşlar, karara itiraz ederek asırlık çeşmenin yıkımına karşı çıktı

Güncel - 25-10-2017 11:14 280 kez okundu.

Tarihi Çeşmeye Sahip Çıktılar

Tarihi çeşmenin yıkılacağı duyumunu haber alan mahalle sakinleri, karara itiraz ederek asırlık çeşmenin yıkımına karşı çıktı.

İlçemiz Zincirli Kuyu Caddesi'nde bulunan Tarihi Çeşme'nin yıkılacağı söylentileri üzerine mahalle sakinleri yıkıma karşı çıktılar.

Çeşmenin bulunduğu arsa üzerinde devam eden inşaat çalışması nedeniyle yol kenarında bulunan tarihi çeşmenin çalışmaları engellediği için yıkılacağı söylentisi üzerine açıklama çeşmenin başına gelerek açıklama yapan Çarşı Mahallesi Muhtarı Şuayip Demir'den geldi.

Demir, ''Gerze'de önemli tarihi yapıtlardan bazıları da çeşmelerimiz. Bu çeşmemiz de geçmişte 'Aşıklar Çeşmesi' olarak anılırdı. Bu tarihi çeşmemizin yıkılacağı söylentileri doğru değil. Belediye Başkanımız Osman Belovacıklı ile yaptığım görüşmede çeşmenin tadilatının yapılacağını ve çevresinin güzelleştirileceğini söyledi. Çeşmenin yıkılması gibi bir durum yok. Bakımı ve tadilatı yapılarak tekrar vatandaşların kullanımına sunulacağını belirtti'' açıklamasında bulundu.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Neler Söylendi?

sadan sarisoy caliskan

Tarihi cesmelerin yıkılmasına karşıyım.bence körnmali ama böyle rengarenk boyamak da çok çirkin olmus 6 yıl önce

H.A.

KALDIRIMDAKİ AĞAÇLARIN KESİLMESİNE NEDEN MÜSADE ETTİNİZ YAZIK DEĞİLMİ İNSANIN İÇİ ACIYOR. AĞAÇ SEVER CHP NERDE KALDI YAZIK OLMUŞ..... 7 yıl önce

nilgün aktaş

mutaıtlere peskes cekcez diye tarıh yıkılırmı 7 yıl önce
DİĞER HABERLER
Gerze' de şimdi 'Cincile' zamanı

Gerze' de şimdi 'Cincile' zamanı

29-04-2024 - Güncel

ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ SAĞLANDI

ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DESTEĞİ SAĞLANDI

26-04-2024 - Güncel