VATANDAŞ SORUYOR?

Dikmen'deki arkeolojik kazılar neden yarım bırakıldı?

Güncel - 05-01-2021 12:45 600 kez okundu.

VATANDAŞ SORUYOR?

Dikmen ilçesi Akgüney Köyü, Değirmen yanı Mevkiinde, Güzelceçay-Dikmen yol yapım çalışmaları sırasında arkeolojik kalıntılarla karşılaşılmıştı.

Sonrasında Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerince 07.05.2015 tarihinde yerinde yapılan incelemede sonucunda arkeolojik kalıntıların Geç Roma ve Bizans Dönemlerine ait nekropol alanına ait olduğu ifade edilmişti. Arkeolojik alan içinde yapılan çalışmalar neticesinde kilise kalıntıları, mezarlar ve Tümülüs oda mezarı bulunmuştu.

İlçe sakinleri, "Dikmen her geçen gün büyümeye aday olan bir ilçe, doğası ve güzellikleriyle ön plana çıkan ilçemizin tarihi dokusuyla da turizm merkezi olmasını arzu ediyoruz.

Yapılan arkeolojik kazılar sonrası eski dönemlere ait mezar ve kilise kalıntıları ortaya çıkarılmıştı ancak arkeolojik kazılar yarım bırakıldı. İstiyoruz ki kazılar tam anlamıyla bitirilsin, ortaya çıkacak olan tarihi mekan ile ilçemizin tanıtımı adına tarihi turistlik bir alan kazandırılsın, ilçe ekonomisine de katkı sağlanmış olsun." dedi.

Neler Söylendi?

akgüneyli (mülk sahibi)

Burada müze tarafından kazı yapıldıktan sonra hiç bir yetkili gelmedi. kaderine terkedildi. Ben defalarca cimere yazmama ve müze müdürüyle görüşmeme ramen yapacakları birşey olmadığını belirttiler.Ayrıca burası babamın 1,amcamın kızının 1 ve komşumun 1 tarlası kazı yapıldığından dolayı sit alanı ilan edildi .kültür bakanlığına 2015 ekim ayında kamulaştırılması için gerekli belgeleri vermemize ramen ve defalarca yetkili mercilerle görüşmemize ve cimere defalarca yazmama ramen kültür bakanlığı ilgilenmedi sorumluluğu karayollarına ve orman bölge müdürlüğüne attı .Kısaca buradaki kazı nedeniyle kültür bakanlığı ,karayolları ve orman bölge müdürlüğü tarafından kendimi dolandırılmış hissediyorum.en kısa sürede bu 3 kuruma da gerekli davalar açılacak.Bu tarla bize aittir .kazı ve hertürlü işlem için bizden yasal izin alınması gerekir 3 yıl önce
DİĞER HABERLER
Gerze’ de Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı yapıldı

Gerze’ de Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı yapıldı

04-05-2024 - Güncel

İlkbaharın gelmesiyle fide satışları başladı

İlkbaharın gelmesiyle fide satışları başladı

03-05-2024 - Güncel