Asayiş
Giriş Tarihi : 28-07-2017 16:35   Güncelleme : 28-07-2017 17:09

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Dekanı Hayatını Kaybetti

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin(43), Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Dekanı Hayatını Kaybetti

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin(43), Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza anında araçta bulunan eşi ve kızı ise yaralı olarak kurtuldu.

 

Olay saat 12 sıralarında Yıldızeli ilçesinde meydana geldi. Malatya’da bulunan akrabalarına ziyarete gittiği öğrenilen Sezgin, kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjde bulunan levhaya çarptı.

 

Araçta sıkıştı

Kaza sonrası olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, AFAD ekipleri ise Sezgin’i sıkıştığı yerden çıkarmak için dakikalarla yarıştı. Yarım saat süren bir çalışma sonucunda çıkartılan Dekan, Cumhuriyet Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Sezgin, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayat mücadelesini kaybetti.

 

Kızının da durumu ağır

Murat Sezgin’in eşi Mecbure Tülay Zengin’in kazadan hafif yaralı olarak kurtulduğu belirtilirken, 6 yaşındaki kızı Asrın Sezgin’in durumunun da ağır olduğu ifade edildi. Hayatı tehlikesi bulunduğu öğrenilen küçük kızın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

 

Görgü tanıklarının iddiasına göre kazaya ters yönden gelen başka bir aracın neden olduğu belirtilirken, olayla ilgili polisin soruşturma başlattığı gelen bilgiler arasında.


Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş