Güncel
Giriş Tarihi : 11-09-2018 16:29   Güncelleme : 11-09-2018 16:33

Ak Parti Seçim Sürecini Başlattı

Ak Parti yerel seçim çalışmalarına start verdi

Ak Parti Seçim Sürecini Başlattı

Yapılan genel seçimlerin ardından Ak Parti yerel seçim çalışmalarına başladı. Parti, aday belirleme takvimini netleştirerek işe başladı. 3 Eylül'den itibaren Ak Parti'de aday adaylığı başvuruları kabul edilmeye başlarken, kesin adayların mülakat,yerel anketler ve mevcut başkanların performanslarının  göz önünde bulundurulması sonucu belirleneceği belirtiliyor.

Aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu kılınacak

Aday adayları yerel yönetimler için projeler hazırlayacak, ardından ise mülakatlar başlayacak ve projeler mülakatlar esnasında detaylı anlatılacak. Ak Parti'nin taslak programına göre mülakatlar ekim ayı itibari ile başlayacak.

Gerze'de İsimler Netleşmedi

Ak Parti yönetiminin yapmış olduğu anketler de aday belirleme sürecinde etkili olacak. Geçtiğimiz günlerde de Ak Parti il yönetiminin ilçeden isim istediği öğrenildi. Ayrıca  ilçemizde aday belirleme anketleri de yapıldı. Gerze kulislerinde adaylık için 4 ismin yer aldığı ve üst yönetimlere bildirildiği konuşuluyor. Ancak henüz net bir isim üzerinde netlik sağlanamadığı öğrenildi.

Cep telefonları üzerinden de, vatandaşlara " 2019 yerel seçimlerinde Gerze ilçemizde Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" mesajı geldi. Bir tür siyasal araştırma olan bu mesajı ücretsiz cevaplayarak ankete katılmış olunacağı öğrenildi.

Ak parti içerisinde belirlenen aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. Ak parti, illerinde sevilen isimlere de teklif götürecek.

 Aday belirleme sürecinde öncelik Ak partili olmayan belediyelerde olacak. Ak partili olmayan belediyelerin adaylarının öncelikli açıklanmasıyla, bu isimlerin halka kendilerini daha iyi anlatmaları için daha fazla zaman kazanmaları sağlanacak.

Ak Parti Sahaya İniyor

 Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan önderliğinde Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından başlatılan 30 büyükşehrin röntgenini çeken "Şehrim 2023" projesi ile 6 ayda 84 binden fazla kişiye ulaşıldı. Şehrim 2023 projesi ile , şehirlerde kapsamlı taramalar yapıldı. Sonucunda şehirlerin ihtiyaçları ve beklentileri belirlendi. Ulusal basında yer alan haberlere göre, bu uygulama Ak Parti için 2019 yerel seçimlerinde önemli bir veri tabanı olacak.

Önümüzdeki günlerde Gerze  Belediye Başkan Aday Adayları için bir anket çalışması yürüterek siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

Seda ŞengülSeda Şengül