Güncel
Giriş Tarihi : 09-02-2017 17:28   Güncelleme : 13-02-2017 13:46

Şehit Bahattin Dolma'nın Kardeşi Yıllardır Böbrek Nakli Bekliyor

Dikmenli şehit Bahattin Dolma’nın babası Halil Dolma, oğlu Mehmet Arif’in 2014 yılından bu yana böbrek nakli sırasında beklediğini belirterek, evladı için bir an önce böbrek nakli yapılmasını istedi

Şehit Bahattin Dolma'nın Kardeşi Yıllardır Böbrek Nakli Bekliyor

Dikmenli şehit Bahattin Dolma’nın babası Halil Dolma, oğlu Mehmet Arif’in 2014 yılından bu yana böbrek nakli sırasında beklediğini belirterek, evladı için biran önce  böbrek nakli yapılmasını istedi. Şehit cenazesinde verilen sözlerin unutulduğunu belirtti.

 

5 Ağustos günü Bitlis’in Hizan ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma’nın kardeşinin böbrek hastası olduğu ve yıllardır sıra beklediği ortaya çıktı. Bir evladının 25 yaşında şehit olduğunu, diğer evladını da 2010 yılında henüz 16 yaşındayken trafik kazasında kaybettiğini belirten acılı baba, 18 yaşındaki küçük oğlu Mehmet Arif’in de acısını görmek istemediğini belirterek yardım çağrısında bulundu.

 



Cenazede verilen sözler unutuldu

Yeterince acı çektiğini belirten baba Dolma, oğlunun 2013 yılından bu yana haftada üç gün Sinop’taki özel bir diyaliz merkezine gittiğini belirtti. 25 Ocak günü 18’ine giren 1999 doğumlu Mehmet Arif’in, herhangi bir işte çalışamadığı için sosyal güvencesinin olmadığını ve uzun uğraşlar sonucu aldıkları yeşil kartın ise özel diyaliz merkezlerinde geçmediğini söyledi. Oğlunun sosyal sağlık sigortasından yararlanabilmesi için yeniden kendi üzerine alma girişiminde bulunduğunu anlatan Dolma, kararın sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

 

Gazetemiz Gerze’nin Sesi’ne gelerek, küçük oğlu için yardım isteyen şehit babası, bir an önce organ nakil işleminin yapılarak oğlunun hayata tutunmasını dilediğini belirtti. Şehit Bahattin Dolma’nın cenazesinde gerek iktidar partisinden, gerekse muhalefet partilerinden milletvekili ve yetkililerin, böbrek nakli konusunda yardım edeceklerini belirttiklerini, ama cenazeden sonra tüm vaatlerin unutulduğunu söyledi. Dönemin Sinop Valisi Kemal Cirit'in de konudan haberdar olduğunu kaydederek, o günden bugüne konunun çözüme kavuşturulamadığını aktaran acılı Baba, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

 

Kaynak: Gerzeninsesi.com

Haber: Kaan Töngelci / Ercan Özcan





Erkan TaşErkan Taş