Güncel
Giriş Tarihi : 01-09-2021 11:02   Güncelleme : 01-09-2021 11:17

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ Dedi

Balık avı yasağı sona erdi: Balıkçılar denizle buluştu

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ Dedi

15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı 1 Eylül itibariyle sona erdi. 4 buçuk ay süren hasretin ardından balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek denizle buluştular.

Son hazırlıklarını tamamlayan Gerzeli balıkçılar da, yasağın kalktığı bu gece yarısından itibaren denize açıldı.

 Palamut severlere kötü haber!

Gerzeli balıkçılar, yeni balık avı sezonu öncesinde, hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürdü. 15 Ağustos’tan itibaren çapari ile avlanan palamut balığı avı 1 Eylül itibariyle denize açılan balıkçılar tarafından ağlarla tutulabilecek.

Geçtiğimiz sene yaşanan balık kıtlığı nedeniyle av yasağı bir süre daha uzatılarak önlem alınmaya çalışılmıştı. Fakat bu sezon Gerzeli balıkçılar balığın yine bereketli olmayacağı görüşündeler.

İlçemizde yıllardır balıkçılık yapan Hüseyin Metinkaya, yasağın kalkmasıyla birlikte taze ve ucuz balık yeme hayali kuran vatandaşlara kötü haberi verdi. Bu sezon balıktan çok umutlu olmadıklarını söyleyen Metinkaya “sezon bugün itibari ile başladı ama zayıf başladı. Fiyatlar vatandaşın elini yakıyor.  

Denizin bereketi bu sene zayıf. Neyin ne olacağı belli değil. Denizde bereket olmazsa bu fiyatlar böyle devam eder” diye konuştu.  

Bugün tezgâhlardaki balık fiyatları:

Palamut 30-35 TL (tane)

Deniz Levreği 60 TL (kilo)

Barbun 40 TL

İspari 75 TL

Somon 50 TL (kilo)

Deniz Çuprası 55 TL

AdminAdmin