Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Güncel

13 Şubat 1956 Gerze Yangını 70. Yılında Anıldı

Gerze’de 13 Şubat 1956 tarihinde meydana gelen ve 21 vatandaşın hayatını kaybettiği büyük yangın felaketinin 70. yılı dolayısıyla Say Çay Bahçesi’nde anma programı düzenlendi

13 Şubat 1956 Gerze Yangını 70. Yılında Anıldı
Paylaş:

Program, 13 Şubat Parkı’na çiçek bırakılmasıyla başladı. Saat 18.10’da itfaiye araçlarının sirenler eşliğinde ilçe turu atmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra hayatını kaybeden 21 vatandaş için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek dualar edildi.

Anma programı, Deniz Mızraklı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Gerze Belediyesi İmam Hatibi Hamza Aykut Çakır tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Ardından Ali Kalay söz alarak yangın gününe dair hatıralarını paylaştı. Programda konuşmak isteyen vatandaşlara da söz verildi. O günleri yaşayan büyüklerin anlatımları duygusal anlara sahne oldu.

Programa; Gerze Kaymakamı Yıldız Büyüker, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Burak Hayrettin Doğansoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ahmet Göl, Belediye Başkan Yardımcıları Şengül Şahin Çalışkan ve Muhammet Öztürk, Bafra Eski Belediye Başkanı Yaşar Buharalı, Belediye Meclis Üyeleri, Gerze Belediyesi Kültür Müdürü Aziz İstanbullu, Ali Kalay, ilçe protokolü ve yangını yaşayan vatandaşlar katıldı.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı konuşmasında, “Her Şubat soğuğunda içimiz hâlâ sımsıcak. 13 Şubat 1956 yılında yaşanan yangın felaketinin şirin ilçemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah.” ifadelerini kullandı.

Gerze Kaymakamı Yıldız Büyüker ise 13 Şubat 1956 Gerze Yangını’nın 70. yıl dönümünde hayatını kaybeden 21 vatandaşa Allah’tan rahmet dileyerek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Programın devamında, belediyenin katkılarıyla 70. yıl anısına hazırlanan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. Anma etkinliği, yangını yaşayan vatandaşların o günlere dair hatıralarını paylaşmasıyla sona erdi.

Gerze halkı, aradan geçen 70 yıla rağmen acısını hafızasında canlı tuttuğu felakette hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmet ve minnetle andı.

Bu haber Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.