Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2023 15:50   Güncelleme : 06-10-2023 17:49

"2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı" 13 Ekim’de Başlayacak

"2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı", konferanslar, ödüllü film gösterimleri ve çeşitli üniversitelerden sanatın farklı disiplinleriyle eserler üretecek olan akademisyenlerin katılımıyla oluşturulan, deneyim odaklı sanat atölyeleriyle Gerze Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilecek.

"2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı" 13 Ekim’de Başlayacak

Sinop Üniversitesi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında düzenlemiş olduğu çalıştayın küratörlüğünü ise Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan ve Doç. Dr. Hatice Bahattin Ceylan üstlenmektedir. Gerze Sanat Çalıştayı hakkında bilgi veren Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan; “Bu yıl Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir’in öncülüğünde çalıştayımız uluslararası bir nitelik kazanmıştır. 13 Ekim’de yapılacak çalıştayımızın açılış konuşmacıları ise Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk olacaktır. 7 farklı ülkeden ve 13 üniversiteden sanatçıların katılım göstereceği Gerze Sanat çalıştayında, sunumlar asenkron ve yüz yüze olacak şekilde planlanmıştır. Çalıştay kapsamında Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin, 47 uluslararası ödüle layık görülen “Shambala” filmi de çalıştayın 2. gününde sanatseverlerle buluşacak ve bir ödül de üniversitemizden alacaktır. Çalıştay boyunca sanatı deneyimlemek isteyen tüm Sinopluları ve sanatseverleri Gerze Meslek Yüksekokulumuza bekliyoruz” dedi.

13-15 Ekim’de "Gerze, Sanat Çalıştayı ile Kapılarını Dünyaya Açıyor"   

Çalıştay kapsamında ilk gün gerçekleşecek konferansta, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Sanat” konulu temalarıyla Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru ve Prof. Dr. Mehmet Sezai Türk konuşmalarını yapacaklar. Ardından “Shambala” filmine Sinop Üniversitesi Gerze Sanat Çalıştayı Türkiye Yüzyılı Sanat (Sinema) Özel Ödülü verilecek. Çalıştay programı Gerze Meslek Yüksekokulu’nda farklı disiplinlerden sanatçılar tarafından oluşturulan deneyim odaklı sanat atölyelerinde devam edecek. 3 gün boyunca sürecek workshoplara dileyen herkes katılım gösterebilecektir.     

Çalıştayın 2. gününde gerçekleşecek konferansta Dr. Sofya Cihan Canbolat “ Ahşap Taş Baskı Tekniği”,  Dr. Yasin Yılmaz ise “Ex libris” üzerine konuşmalarını yapacaklardır. Ardından “Sanat ve Tasarım” alanına doğru perspektiften bakılmasına dair farkındalık oluşturulması hedeflenen konuşmalar; Prof. Lia Vilahur (Almanya), Prof. Li Zhang (Çin), Prof. Fabian Carrareas (Arjantin), Doç. Karim Mirzaee (İran), Doç. Keith Kitz (Amerika) ve Öğretim Görevlisi Daniel Meier (Almanya) tarafından video konferans olarak aktarılacaktır. Konuşmaların ardından Gerze Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Cengiz Aytmatov’un Beyaz Gemi adlı romanından uyarlanan “Shambala” filmi sanatseverlerle buluşacaktır.

2. Uluslararası Gerze Sanat Çalıştayı’nın son gününde workshop etkinliği devam edecektir. Etkinlik geniş kapsamlı yapılan değerlendirme toplantısı ile son bulacaktır.

AdminAdmin