Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2024 14:12   Güncelleme : 07-01-2024 14:18

2024 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı gerçekleşti

2024 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ un yeni yıl mesajıyla başlayan toplantıda Başkan Şensoy, 2024 yılının hem Gerze hem de ülkemiz için mutlu, huzurlu ve sağlıklı geçmesini temenni etti. Şensoy yaptığı açıklamada, “Gerze Belediyesi olarak 2023 yılında yoğun bir şekilde hemşerilerimize hizmet etmenin onurunu yaşadık. Umutlarımız yeni yılda da amaç ve beklentilerimizi en iyi şekilde gerçekleştirmek amacıyla azimle kararlılığımız sürecektir. Gerze Belediyesi ailesi olarak sizlerin gücünüzden güç alarak ilçemizin sorunlarını çözen yeni projelerimizle Gerzemize layık, yakışır bir ilçe haline getirmekte olan kararlılığımızı devam ettireceğiz” dedi.

Bir önceki meclis karar özetinin tasdikinin görüşülmesinin ardından ilk gündem maddesi olan İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebine geçildi. Buna göre, Gazi Ahmet Çavuş Sokakta yapılan plan değişikliğinin Kentsel Tasarım Projesine işlenmesi talebinin, askı süreci tamamlanmadığından askı süreci tamamlandığında yeniden incelenmesi yönünde oy birliği ile karar verildi.

Belediye Meclisinin 2024 yılında tatil yapacağı ayın belirlenmesi talebi görüşüldü. Buna göre 2019 yılından bu yana tatil yapmayan belediye meclisi yine tatil yapmamaya oy birliği ile karar verdi.

Huzur Hakkı ve Uzman Kişi ücretinin belirlenmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, huzur hakkı ücreti 650 TL; Uzman Kişi ücreti ise kamu kurumlarında 700 TL ve kamu kurumları dışında ise 1400 TL olarak belirlendi.

Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, CHP’ den denetim komisyonu üyesi olarak Birol Sazak ve İsmail Hakkı Şahin; AK Partiden ise denetim komisyonu üyesi olarak Hamide Ceren Erdoğan, Alaattin Baş ve Mustafa Doruk seçildi.

İlçemiz Amatör Spor Kulüplerine belediye bütçesinden maddi yardım yapılması talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 2024 yılında İlçemiz Amatör Spor Kulüplerine 500 bin TL maddi yardım yapılmasına karar verildi.

E k gündem maddesi olan Zabıta ve İtfaiye personellerinin maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi talebi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, 2024 yılında Zabıta ve İtfaiye personellerinin maktu mesai ücreti 1400 TL olarak belirlendi.

AdminAdmin