Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2018 16:16   Güncelleme : 23-04-2018 17:00

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Gerze'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı

23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Gerze'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk töreniyle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına sunulması sonrasında kutlama programı Festival Alanında devam etti.

Festival alanındaki kutlama, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, olmak üzere silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.  Akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okunarak Al Bayrağımız göndere çekildi.

Programın devamında İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, halkın öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yılını kutlamanın mutluluk verdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Tokgöz, "O günler, yedi düvelden saldıran karanlık güçlere karşı, gençlerin birçoğunun, başta 93 Harbi olmak üzere, Trablusgarp’ta, Balkan Harplerinde, Kafkasya’da, Hicaz’da, Yemen’de, Çanakkale’de kaybedildiği, yoksulluğun çok fazla olduğu, yiyecek ekmeğin, atacak kurşunun bulunmasında sıkıntı çekildiği, köylerin yakılıp yıkıldığı, milletimizin kaderinin masa başında çizildiği, toprağının galip devletlerce büyük bir iştahla paylaşıldığı, bu milleti hesaba katmadan hesapların yapıldığı günlerdi" ifadelerinde bulundu.

"O günler kahraman bir ulusun şaha kalktığı günlerdi"
Tokgöz, konuşmasının devamında ise; "Yine o günler, bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın kazanılması uğruna sadece Çanakkale’de ülkemizin geleceği olan o zamanın okumuş, yazmış ve bilim ehli olan insanların da aralarında bulunduğu 250.000 insanımızın şehit olduğu onurlu bir mücadelenin verildiği günlerdi. O gün galip devletlerin hesaplarını bozacak tek bir güç vardı. O da bu milletin kendisi idi. İşte bunu gören Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yapacağı ilk iş bu milleti söz sahibi yapmak olacaktı. Karar hemen alındı ve Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi Açıldı. 23 Nisan günü, Türk milletinin kendi kaderini kendi eline aldığı, imanı tam, kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği gündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü, en değerli varlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklara armağan ederek anlamına anlam katmıştır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Büyük Önder Atatürk’ün bu bayramı sizlere armağan etmesi, sizlere ne kadar çok değer verdiğinin ve güvendiğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu.

Tokgöz, konuşmasının sonunda büyük önder Atatürk'ün çocuklara yaptığı "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz" hitabını hatırlatarak çok çalışmaları nasihatinde bulundu.

Tokgöz, konuşmasını "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek sonlandırdı.

Kutlama programı öğrenciler tarafından hazırlanan dans gösterileri, şiirler ve halk oyunları gösterileri devam etti. Öğrencilerin sergiledikleri performanslar izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Samsun'dan gelen Kafkas Halk Dansları Topluluğu ise sergiledikleri dans gösterileri sonrasında yoğun alkış aldı.

Program resim, şiir ve satrançta dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül