Güncel
Giriş Tarihi : 23-04-2023 12:44   Güncelleme : 23-04-2023 17:41

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşkuyla kutlandı

İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen programla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 103. açılış yıl dönümü kutlandı. İlk program, Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Büstüne bırakılmasıyla başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen kutlama programı ilçemiz Festival Alanında devam etti. 

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ ın konuşmasıyla devam etti. Bu özel günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarına armağan edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, “Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler; Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 103. yıl dönümüdür. Bugün, vatanı işgal edilerek yok edilmek istenen bir milletin, vatanı uğruna tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, milletimizin var olma ve yok olma savaşında, var olma mücadelesini kazandığı gündür. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. 23 Nisan 1920, ulusal iradenin en açık bir şekilde belirdiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gündür.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı, bugün tüm ülkemizde coşkuyla kutluyoruz. En önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan çocuklarımızın bayramında, onların mutluluğuna ortak olmak bizler için en büyük mutluluk vesilesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlarken, geleceğin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamanın; aslında ‘’kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içerisindeyiz.’’

Sevgili Çocuklar; Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarımızsınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz sizleri özgür düşünen, sorgulayan, milli ve manevi değerlere saygılı, vatanını milletini ve bayrağını seven, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, okuyan ve araştıran, üreten gençler olarak yetiştirebilmektir. Her alanda yapacağınız atılımlarla bizlerin ve ülkemizin gurur kaynağı olacaksınız. Bu gurur yalnızca bizim değil vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimizin ve gazilerimizin de gururu olacaktır. Sevgili Çocuklar, şunu unutmayınız, tüm gayretleriniz vatanımız, milletimiz, ay yıldızlı bayrağımız ve tüm kutsal değerlerimiz içindir.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;Milli bir bilinçle geleceğe hazırlayacağımız çocuklarımızı yetiştirirken sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun idraki içindeyiz. Akademik başarılarının yanında öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi de kazandırmak zorundayız.  Yüreğinde vatan aşkı, göğsünde imanı olan, imanını eyleme dönüştürebilen İstiklâl ve İstikbal aşığı nesiller yetiştirmeliyiz. Çocuklarımıza yalnızca öğretmek değil, onları hayata hazırlamak ve güzel örnek teşkil etmek en önemli ödevimizdir. “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin” veciz sözü,  biz eğitimcilerin vizyonunu ne güzel ortaya koymuştur. Biz eğitim ordusu da bize emanet edilen çocuklarımızı bu bilinç ve vizyonla geleceğe taşımak için mücadele etmekteyiz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, Birinci Gazi mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da ve vatan mücadelesinde canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi, saygı ve rahmetle anıyorum. Aziz Milletimizin, Halkımızın, değerli meslektaşlarımın ve sevgili öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Program, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Anasınıfları Etkinliği, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Özel Eğitim Sınıfları Etkinliği, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Şiir Dinletisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 1. Sınıflar Gösterisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 2. Sınıflar Gösterisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 2. Sınıf Öğrencilerine Ait Folklor Gösterisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Şiir Dinletisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3. Sınıflar Gösterisi, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4. Sınıflar Gösterisi ve son olarak yapılan Ödül Töreni ile sona erdi.

Programa Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, J.Asb.Kd.Bçvş. Erkan Duymaz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, CHP İlçe Başkanı Nihat Erdal, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, MHP İlçe Başkanı Muhammet Şentürk, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ve İzzet Karaman, STK Temsilcileri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

AdminAdmin