Siyaset
Giriş Tarihi : 15-11-2023 11:59   Güncelleme : 15-11-2023 12:50

AK Parti’de ilk kadın aday adayı başvurusunu yaptı

Nimet Çevik Taşgın, Gerze Belediye Başkanlığı için aday adaylık resmi başvurusunu AK Parti Gerze İlçe Başkanlığına yaptı

AK Parti’de ilk kadın aday adayı başvurusunu yaptı

Gerze’ de AK Parti, 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başlarken, Gerze Belediye Başkanlığı için partinin içerisinde aktif görevler üstlenmiş, eğitim hayatı halen devam eden ve çeşitli sertifikaları bulunan Gerze' de ilk kadın aday adayı Nimet Taşgın Çevik,  aday adaylık açıklamasını geçtiğimiz günlerde yapmıştı.

AK Parti’den Gerze Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Nimet Çevik Taşgın, Gerze için resmi başvurusunu da gerçekleştirdi. Başvurusunun ardından dosyasını hazırlayan Nimet Çevik Taşgın, parti binasında aday adaylığı dosyasını İlçe Başkanı Cumhur Kurt'a teslim etti.

AK Parti Gerze İlçe Başkanlığında, İlçe Başkanı Cumhur Kurt’ a başvuru dosyasını teslim eden Nimet Çevik Taşgın, ”yıllarca partinin içerisinde çalıştım, aktif rol aldım, hem de iyi bir eğitim almaya gayret gösterdim. AK Parti Kartal Kadın Kolları yönetiminde görev yaptım, 2014 yılında Kartal Belediyesi Meclis üyeliği yaptım, İstanbul 1 bölgeden 3 kez milletvekili aday adayı oldum.

Gayem AK Parti vizyonu ile edindiğim tecrübeleri, bilgi birikimini birleştirip Gerze’ ye katkı sağlayacak şekilde kullanmak, Gerzelileri daha iyi şartlarda yaşarken görebilmek. Gerzemize hizmet için burdayım. Kadının eli ve yüreği değen her yerde güzellikler olur diyorum ve desteklerinizi bekliyorum. Gerze’ ye kadın eli değsin. Hep birlikte yeni hedeflere ulaşacağız. Halkımız karar verecek, hizmet gelecek” diye konuştu.

NİMET ÇEVİK TAŞGIN KİMDİR?

1 Nisan 1973 yılında Sinop'ta doğdu. Çocukluğu ve gençliği Dikmen'de geçti. İş hayatına İstanbul'da devam etti, özel sektör ve kurumlarda proje müdürü ve idare işler müdürü olarak görev yaptı .  Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kartal Kadın Kolları yönetiminde; 2014 yılında Kartal Belediyesi Meclis üyeliği yaptı. İstanbul 1 bölgeden 3 kez milletvekili aday adayı oldu. 5 yıldır Gerze'de ikametgâh eden Taşgın, Kolegji Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Kosova Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği, İstanbul üniversitesi Adalet Bölümü, Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinde eğitim aldı. 2 çocuk annesi aday adayı Taşgın, CHP' li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Taşgın'la evli olup Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler 2. sınıfa devam etmekte. 

AdminAdmin