Siyaset
Giriş Tarihi : 06-03-2024 11:56   Güncelleme : 06-03-2024 12:35

AK Partiden coşkulu Tanıtım Gecesi: “Hizmette tarih yazacağız”

AK Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Yüksek, meclis üyesi adayları ve proje tanıtım gecesi düzenledi. Yoğun katılım olan gece de Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, “bu projelerin hepsini Gerze için tek tek işleyeceğiz” dedi

AK Partiden coşkulu Tanıtım Gecesi: “Hizmette tarih yazacağız”

AK Parti Gerze gerçekleştirdiği aday tanıtım ve proje tanıtım toplantısında, Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Yüksek projelerini tanıtırken, Belediye Meclisi adaylarını ve il genel Meclisi adaylarını tanıttı.

AK Parti Gerze Belediye Başkan Adayı salona gelmesinin ardından ise büyük coşku yaşanırken, Yüksek kendisine gösterilen ilgi sonrası vatandaşlara teşekkürlerini ileterek, onlarla yakından ilgilendi. Gerçekleştirilen programa, katılım yoğun olunca, aday tanıtım toplantısı bir anda miting atmosferine dönüştü. Yoğun katılımın olduğu programda, birlik ve beraberlik sloganları atılırken AK Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Yüksek’ in sözü alkışlarla sık sık kesildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Gerze İlçe Başkanı Tahsin Bayrak şunları söyledi; “Cümleten hayırlı akşamlar. Değerli il başkanım, değerli belediye başkanı adayım, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe başkanlarım, tüm Gerzeli hemşerilerim. Bugün bizleri yalnız bırakmayıp geldiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Salona bakınca kocam bir aile olduğumuzu görüyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz kısa bir dönem önce cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle, genel başkan yardımcımız Erkan Kandemir’in atamalarıyla bu göreve layık görüldüm. Bana bu görevi verdikleri için öncelikle vekilim Nazım Maviş’e, değerli il başkanım Uğur Giresun’a özellikle dört yıldır birlikte yol yürüdüğüm Cumhur Kurt başkanıma da teşekkür ediyorum. Ben Gerze sevdalısı bir adamım. Teşkilatta gençlik kollarının, her kademesinde görev aldım. Hiç küsmedim, hiç darılmadım. Davamız Recep Tayyip Erdoğan davası olunca her şey duruyor. Ben eve gitmiyorum, çocukları sevmiyorum, annemi görmüyorum. O yüzden sizden 31 Mart akşamı bir zafer daha yapalım. Bugüne kadar teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış olan arkadaşların her birisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum hepsinden Allah razı olsun.”

Bayrak’ ın ardından katılımcılara seslenen AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ise yaptığı konuşmada, “değerli ilçe başkanım, belediye başkanı adayım, kadın kolları, gençlik kolları başkanım, çok kıymetli Ak Parti teşkilatları, Gerzeli hemşehrilerim, hepinizi sevgi, saygı, hürmetle selamlıyorum. Bugün burada belediye başkanı adayımız Hüseyin Yüksek’in yapacağı projelerle karşınızdayız. Bütün Gerzeli hemşehrilerin şunu bilmesini istiyorum.

81 il 960 ilçemizin belediye başkanı adayları belirlenirken Sayın Cumhur Başkanımızın tensipleri ve imzasıyla belirleniyor. Ve bugün karşınızda da Hüseyin Yüksek Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Hüseyin Yüksek, AK Parti Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi. Bugün açıklayacağı bütün projelerin tamamının arkasında, AK Parti hükümeti, bakanları, milletvekili ve teşkilatları olarak sonuna kadar arkasında olacağız. Bugüne kadar son 5 yıllık dönemde Gerze’ye güzel projeler yaptık. Ben buradan mevcut Belediye Başkanımız Cevat Şensoy’a da yapmış olduğu güzel hizmetleri ve projeleri için teşekkür ediyorum.

Yine AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar, AK Parti teşkilatlarında görev yapan sandık başkanlarından, mahalle başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarına ve geçmiş dönem ilçe başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Arkadaşlar, artık aday belirleme dönemleri geride kaldı. Bende bu bölgenin bir çocuğuyum. Gerze bugün ilimizin en fazla göç alan ilçesi. Çok hızlı bir şekilde nüfus artışı var.

Bizler Gerzeli hemşehrilerimizle birlikte bu nüfus artışına hizmetlerimizi artırarak devam etmemiz gerekiyor.

Bugün Hüseyin Başkan’ında duyurduğu Gerze Devlet Hastanemizle ilgili proje onaylandı. Çok yakın zamanda bu projenin hem ihalesi yapılacak hem de belki daha güzel bir şekilde karşınıza çıkıp yatak sayısını daha da fazla arttırıp bölge hastanesi konumunda bir hastanemiz olacak. Yine Adalet Bakanımız geçen hafta Sinop’taydı. Gerze Adliye Binası’nın yapımı ile ilgili Hüseyin Yüksek’in de bulunduğu toplantı da tabi Hüseyin Başkan bakana yapıştı mı da bırakmıyor. Öylede bir özellik var. Bence bunun kıymetini de Gerzelilerin bilmesi lazım. İnşallah yakın zamanda da hem proje ihalemizi hem de yapım ihalemizi adliye binamızı da Gerze’mize kazandıracağız. Bugün spor salonlarıyla, yüzme havuzuyla Gerze’mize çok büyük projeler kazandırdık. 5 yıl gibi kısa bir zamanda Gerze’nin bugün diğer ilçelere baktığımız zaman doğalgaz alt yapısını yüzde yüze yakın bir kısmını tamamlayan ilçelerden bir tanesi. Çok kıymetli hemşehrilerim, ben de Dikmenliyim. Bugün gurbette birçok hemşehrilerimiz var geri dönmek istiyor fakat iş alanları ve istihdam konusunda ciddi problemlerimiz var. Gerze tekstil kent konusunda ciddi bir atılım gerçekleştirmek zorunda İnşallah bunu da Hüseyin Yüksek ile birlikte organize sanayiye ilaveten Gerze’mize de güzel bir tekstil kent projesi ile istihdam alanları da sağlarsak, Gerze’mizin bu hızlı büyümesinin önünü açmış oluruz. Ben bu konuda sizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamını iletiyorum. 31 Mart’ ta Cumhurbaşkanımıza Gerze’den güçlü bir destek vereceğinize inanıyorum. Hepinize saygılarımı sunuyor, hayırlı akşamlar diliyorum.”

PARA BANA HİÇ HUZUR VERMEDİ

Projelerini tanıtmak üzere sahneye çıkan AK Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Yüksek,  Türkiye Yüzyılının 24 dev eseri dediği projelerin yanında yakın bir zamanda ilgili bakanlıklardan Gerze için sözünü aldığı yatırımları da anlattı.

Yüksek konuşmasında, “Türkiye Yüzyılının 24 dev eserini bu milletin hizmetine sunacak olan abiniz, evladınız, Hüseyin Yüksek. Proje tanıtım gecemize, meclis üyesi tanıtım gecemize ve gecenize hoş geldiniz. Size çizebileceğimiz hizmet yolunda, sizlere hizmetkar olmaktan ne kadar onur duyacağımız gecemiz, düğünümüze, şenliğimize, şenliğimize tekrar hoş geldiniz.

Milletvekilimiz Dr. Nazım Maviş’ le telefon görüşmesi yaptım, kendisi yurt dışı seyahatinde, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay’ la beraber. Sizlere en kalbi şükranlarıyla selamlarını yolladılar. Yurt dışı dönüşünden sonra en yakın zamanda ilçemizde ve Sinop’ umuzun bütün ilçelerinde sevgili başkanımızın koordinasyonunda seçim çalışmaları takvimi itibariyle hem Gerze’ mizde hem de diğer ilçelerimizde mahalli idareler seçimlerine başlayacak. Bizde kendisiyle Gerze sokaklarında dolaşmaktan onur duyacağız.

Dünya kadar ekonomiyi gördüm, inanın para bana hiç huzur vermedi. En büyük makamlara gelemedim ama iyi görevler aldım, büyük makamlara gelen can ciğer arkadaşlarım oldu, emin olun onların da huzur bulduğunu görmedim. Aslında başlangıcı da bittiği yer de eğer bir eserle yâd olursan, esas huzur orada başlayıp orada bitiyor. Mevla’m beni sizlere mahcup etmesin. Gerze İstanbul’ un Ankara’nın bir ilçesi değil. Burası ana kucağı, ata toprağı dediğimiz yer. Bu emanete sahip çıkmak aziz bilirim.

Ulaştırma bakanımızı ilçemizde ağırladım, tanıdığım günden beri siyasette beraber adım attığımız günden beri gaye ve amacına şahit oldum. Attığı adımların ne kadar samimi olduğunu gördüm. Allah İl Başkanımızdan da razı olsun.”

HİZMETTE TARİH YAZACAĞIZ

"Bana güvenin, bu projelerin hepsini Isparta halısı gibi tek tek dokuyacağım. Gece yattınız sabah kalktınız bir proje bitmiş olacak. Gece gündüz demeyeceğiz, Gerze için çalışacağız. Bu millet bana güvendi, gerekirse 2 saat uyuyacağım, bu millete hizmet edeceğim.

Sağlık Bakanımızla bir araya geldik, Gerze Devlet Hastanesi yatırım programına alındı, hayırlı uğurlu olsun.

Ulaştırma Bakanımız geldi, Cevat Başkanımın yaptığı otogarın yanında arazi vardı, sanayi esnafına bir söz vermiştik, dedik ki, kıymetli hemşehrilerim, size 180 günde 40 adet dükkânın kurdelesini keseceğim dedim. Araziyi aldık, hayırlı uğurlu olsun.

Adalet Bakanımızla Valilik Salonunda bir araya geldik. 3 gün önce Yılmaz Beye Gerze Adalet Sarayının adliyesinin çok elverişli olmadığını, iyi hizmet veremediğini, devlet insanlarımızın rahat hizmet veremediğini, vatandaşlarımızın da orada rahat işlerini yapamadığını söyledik ve 2 saat sonra Eski Gerze Cezaevinin orayı Adalet Sarayı sözü aldık, hayırlı uğurlu olsun.

Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gittim. Ben dedim Gerze’ den aday oldum. Abi bak ben adayım, belediye başkanı olmadan önce adayken bir şey almamız lazım Gerze’ ye. Bize ne lazım, çöp arabası. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5 çöp kamyonu alındı. Gerze’ ye hayırlı uğurlu olsun.

Vatanımızı savunurken canından, çoluğundan çocuğundan vazgeçen çocuklarımız için şehit olan, onların aziz emanetleri annelerimiz babalarımız için bir kara aldım ve Allah nasip ederse 31 Mart akşamı sizlerin hizmetkârı olmak için Gerze Belediye Başkanı olursam ilçemizde yaşayan şehit ve gazi ailelerinin su paralarını ezeli ve ebedi olarak men edeceğim.  

Benim emekli ton ton teyzelerim var, nur yüzlü amcalarım var. Beni seviyorlar ve sen kalbinin ekmeğini yiyorsun diyorlar, Gerze’ de yaşayan emeklilerimiz için su parasını yüzde 60 indirimli yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun.

Belediye ben de içinde olmak suretiyle fakir fukaranındır, umududur, kapısıdır, bir ablamız eşini kaybettiğinde, çoluk çocuk babasız kaldığında, tek umudu var: Belediye. İnsanlar isteyecek biz vereceğiz. Belediye çalışanlarına ayrı ayrı saygı duyuyorum, o kapıdan içeri giren teyzeme bir kaş çatılırsa, ufak sürçü lisan olursa beni karşısında bulur. Gülerek girdiğiniz belediye kapısından gülerek çıkacaksınız” ifadelerini kullandı.

Ardından AK Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Yüksek’ in Gerze için hazırladığı “24 Dev Projenin” tanıtımına geçildi.  Proje tanıtımının akabinde İl Genel Meclis Üyesi Adayları ve Belediye Meclis Üyesi Adayları sahneye tek tek davet edildi.

Büşra ÇevikBüşra Çevik