Siyaset
Giriş Tarihi : 12-01-2019 16:38   Güncelleme : 16-01-2019 18:05

Ak Partili Adaylar Tanıtıldı

Ak Parti Gerze İlçe Teşkilatı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ki adayı açıklandı.

Ak Partili Adaylar Tanıtıldı

Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Baybatur ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'in katılımlarıyla 12.01.2019 Cumartesi günü saat 14:00’de Sinop Kültür Merkezi’nde "Belediye Başkanları Aday Tanıtım Programı çok sayıda katılımcının iştikakıyla gerçekleştirildi.

Geniş bir partili katılımıyla yapılan aday tanıtımının sunuculuğunu Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurdan Altınkök yaparken katılımcıları selamlamaya ilk olarak İl Başkanı Uğur Giresun geldi.

Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun Sinop’u Ak Belediyecilik kadrolarıyla buluşturacak güçlü kadronun ilan edileceği tanıtım toplantısına hoş geldiniz diyerek, herkesi selamlayarak konuşmasına şu şekilde devam etti.

Ak parti demek sevda demektir, sadakat demektir, vefa fedakârlık ve teslimiyet demektir diyerek, Ak partinin milletin egemenliğini sona erdirmek isteyenlerin oyununu, milletten aldığı oyla oyunları bozanların partisidir. Ak Parti yalnızca Allaha ve millete güvenenlerin partisidir

Ak Parti hizmetin adresi derken, Ak parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise Belediye Başkan adaylarına sandıktan çıkmak mı istiyorsunuz, sandığa girmenin yolu gönüllere girmektir. Gönüllere girmenin yolu da eğilmekten geçer. Bu millete hâkim olmak amacıyla değil hadim olmak hizmetkâr olmak için gönüllere girmeye çalışın. Bu millete hizmetkâr olan herkese bu millet her daim oy vermiştir gönül vermiştir dedi.

31 Mart akşamında bu salonu hınca hınç doldurduğumuz gibi 31 Mart akşamı sonunda da belediye önlerini, meydanları başarımızla doldurmayı Mevla bizlere nasip etsin, İnşallah 31 Mart akşamında da 2004’te, 2009’da ve2014’de olduğu gibi yine halkımız şehirlerimizin emanetini ak parti belediye başkanlarımıza emanet edecektir.

Bu başarıyı elde etmek, gönülleri kazanmak için Boyabat, Ayancık, Durağan, Saraydüzü ilçelerinde elde edilen başarıların aynısını diğer ilçelerimizde de etmek amacıyla gece demeden gündüz demeden çalışacağız ve 31 Mart Akşamı Sinop’u ve ilçelerini Ak Belediyecilikle tanıştıracağız”dedi.

Emekli öğretmen Cevat Şensoy, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Gerze Belediye Başkanlığı için Cevat Şensoy’u belirlerken, diğer İlçe Belediye Başkan adayları ise şu şekilde belirlendi

Sinop Merkez :Ali Çöpcü

Boyabat :Şefik Çakıcı

Durağan :Ahmet Kılıçarslan

Saraydüzü :Hasan Peker

Ayancık :Recep Ak

Türkeli :Veysel Şahin

Erfelek :Mehmet Uzun

Dikmen :Adnan Acar

Cevat Şensoy kimdir?

1957 Gerze doğumlu olup, Yenikent Köyü Çeçe nüfus kütüğüne kayıtlı olup, İlkokulu Gerze’nin eski adıyla Gürzvet yeni adı ile Yenikent Köyü Çeçe mahallesinde okudu. Ortaokulu Gerze’de, lise öğrenimi ve yükseköğrenimini Sinop’ta tamamladı. İlk görev yeri Hakkari Işıklar Köyü İlkokulu. 1980-1981 Eğitim-Öğretim döneminde Dikmen ilçesi Yumaklı köyü İlkokulunda görev yaptı. İlde öğretmen fazlalığı nedeniyle Gaziantep’in İslahiye ilçesi Yukarı Bilenler Köyü İlkokulu’nda 1985 yılına kadar öğretmen ve okul müdürlüğü yaptı. 1985-95 yılları arasında Amasya’nın Taşova ilçesi Belevi Kasabası İlkokulunda görev yaptı. 1995-2006 yılları arasında Gerze Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda görev yaptı. 2006 yılının Temmuz ayında emekli oldu ve 2009 ve 2014 yılında Adalet ve Kalkınma Parti’sinden belediye başkan aday adayı oldu. Cevat Şensoy evli ve iki çocuk babasıdır.


hakan akbaşhakan akbaş