Siyaset
Giriş Tarihi : 08-02-2024 22:13   Güncelleme : 08-02-2024 22:30

AK Parti'nin Gerze Belediye Başkanı Adayı belli oldu

AK Partinin merakla beklenen Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Yüksek oldu

AK Parti'nin Gerze Belediye Başkanı Adayı belli oldu

AK Parti Genel Merkezi tarafından Hüseyin Yüksek'e Gerze Belediye Başkanı Adaylığı'nın tebliğ edildiği öğrenildi.

Bağımsız belediye başkanı adayı olarak çalışmalarını sürdüren Hüseyin Yüksek, sürpriz bir şekilde AK Partinin Gerze Belediye Başkanı Adayı oldu.

Hüseyin Yüksek kimdir?

1976 yılında İstanbul'da doğan Hüseyin Yüksek, Sinop Gerze-Dikmen nüfusuna kayıtlıdır. Bostancı Atatürk İlkokulu, Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokulu ve Pendik Lisesinde eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan Yüksek sırasıyla: America University of Stirling İşletme Bölümü ve Kiev Devlet Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünden mezun olmuştur.

2009 yılı yerel seçimlerinde Dikmen Belediye Başkanlığı görevini kazanan Hüseyin Yüksek 2014 yılına kadar bu görevine devam etti. 2014-2017 yılları arasında İstanbul Çekmeköy Belediyesi Meclis Başkanlığı görevinde bulundu. Siyasi hayatının yanında sosyal projelere de imza atan Yüksek İstanbul Kızılay Başkan Danışmanlığı. Çekmeköy Belediye Spor Kulübü Başkanlığı, Adalet ve Demokrasi Platformu Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Gerze ilçesinin çehresinin değişiminde özel ve kamusal alanda birçok projeye imza atan Hüseyin Yüksek son 6 yıldır Gerze ilçesinde yaşamını idame ettirmektedir. Evli ve üç çocuk sahibidir.

DİĞER İLÇELER

AK Parti'nin diğer ilçelerdeki adayları ise şöyle;

Ayancık : Aslan Özdemir
Boyabat : Ferhat Yıldız
Dikmen : Adnan Acar
Durağan : Necmettin Ermiş
Erfelek : Mehmet Uzun
Saraydüzü : Hasan Peker
Türkeli : Veysel Şahin
 

 

Büşra ÇevikBüşra Çevik