Siyaset
Giriş Tarihi : 06-04-2015 09:33   Güncelleme : 06-04-2015 06:56

Alparslan Türkeş ölümünün 18. yıl dönümünde anıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş vefatının 18. yıldönümünde Sinop MHP İl Başkanlığında anıldı.

Alparslan Türkeş ölümünün 18. yıl dönümünde anıldı
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş vefatının 18. yıldönümünde Sinop MHP İl Başkanlığında anıldı.

Alparslan Türkeş’in vefatının 18. Yıldönümü dolayısıyla, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sinop İl Başkanlığında gerçekleştirilen anma törenine MHP Sinop İl Başkanı Ceyhan Demir, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şanlan, İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Bektaş ve parti üyeleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Ceyhan Demir, Alparslan Türkeş’i kaybetmiş olmanın acısını ilk günkü gibi yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Demir; “Büyük Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan Cennet Mekân Başbuğ Alpaslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin 18.yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar kıymetli olduğunu içinde bulunduğumuz ülke şartlarında çok daha iyi anlıyoruz. Merhum Alpaslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ve demokrasinin ilelebet yaşatılması için her türlü zorluğa göğüs germiş bir devlet adamıdır. O’nun ileri görüşlülüğüne, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı, rejimin korunması ve güçlendirilmesi yolundaki siyaset anlayışına bugün her zamandan daha çok ihtiyaç duyuyoruz” dedi. 

Türkeş’in hayatı boyunca Türk milletinin birliği için mücadele ettiğini belirten Demir konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Cennet Mekân Başbuğ Alpaslan Türkeş, 80 yıllık ömrü boyunca Türk Milletinin birlik, beraberlik ve huzuru için verdiği mücadele ile Türk İslam âleminde milyonlarca yüreğin sevgisini ve saygısını kazanmış, Türk dünyasının bilge lideri, Başbuğ’u haline getirmiştir. Türk milletini Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, birliğe, kardeşliğe, hak yoluna, Allah yoluna davet etmiş ve bu çağrıya cevap almış bir liderdir. “Ezan dinmez, Bayrak inmez, Vatan bölünmez” diyerek tek devlet, tek dil, tek bayrak ülküsünü savunan; verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Başbuğ Alpaslan Türkeş, izlediği siyaset ile ülkeyi, içine düştüğü birçok kriz ortamından çıkartmış, huzura kavuşturmuştur.

Türk milletinin yetiştirdiği, Milliyetçi hareketin kurucu lideri, dava ve devlet adamı, büyük Türk Milliyetçisi, Başbuğ’umuz merhum Alpaslan Türkeş’ i vefatının 18. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Türk İslam âlemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü harekete baş sağlığı diliyorum. “Mekânı Cennet, Ruhu Şad olsun.” 

Anma töreninin ardından parti yöneticileri ve üyeleri hep birlikte Kızılay Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Alparslan Türkeş’in vefatının 18. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programlar Ülkü ocaklarında okutulan mevlit programı ile son buldu. 
AdminAdmin