Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 02-12-2023 16:02   Güncelleme : 02-12-2023 16:16

Altan Erkekli, isminin verildiği sahnenin açılışını yaptı

Ünlü tiyatro sanatçısı Altan Erkekli, kendi ismi verilen Gerze Sakin Tiyatro Cep Tiyatrosunun açılışını yapmak üzere Gerze’ ye geldi

Altan Erkekli, isminin verildiği sahnenin açılışını yaptı

2017 yılından bu yana ilçemizde tiyatro yapan Sakin Tiyatro bünyesinde cep tiyatrosu kuruldu.

Cep tiyatrosunun ismine Altan Erkekli Cep Tiyatrosu ismi verildi. Ünlü Tiyatro sanatçısı Altan Erkekli, Gerze Sakin Tiyatronun Sahibi ve Genel Sanat Yönetmeni Can Tazebaş tarafından tiyatronun açılışını yapmak üzere ilçemize davet edildi.

Altan Erkekli Sanat Sahnesi bugün düzenlenen törenle açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini sahnenin adı verilen Ünlü Oyuncu Altan Erkekli ve Sakin Tiyatro kurucusu Can Tazebaş birlikte kesti.

Mevcut kültür merkezinin dışında ilk kez küçük ölçekte de olsa bir cep tiyatrosunun sanat mekanı olarak kullanılmaya başlanmasının önemine dikkat çeken Can Tazebaş, Cep Tiyatrosuna ismi verilen tiyatro sanatçısı Altan Erkekli ile 1990 yılında Ankara' da AST (Ankara Sanat Tiyatrosu) Nazım Hikmet' in 'Yolcu' adlı oyununda yolları kesiştiğini kaydetti. Tazebaş, “bugün burada, Türkiye'nin en seçkin tiyatro, sinema ve televizyon sanatçılarından biri olan sayın Altan Erkekli' nin adını taşıyacak yeni tiyatro sahnemizin açılışı için toplandık.

Altan Erkekli, sanat dünyasına olan katkıları ve başarılarıyla, Türk tiyatrosunun gelişiminde önemli rol oynamış bir sanatçıdır. Tiyatro sanatına olan tutkusu ve adanmışlığı ile genç nesillere ilham vermiştir. Sanatın evrenselliğini ve gücünü her zaman vurgulamış ve bu değerleri genç nesillere aktarmıştır.

Altan Erkekli' nin adını taşıyan bu sahne, onun sanata olan tutkusunu, yaratıcılığını ve vizyonunu temsil ediyor. Onun sanata olan sevgisini ve tiyatro sanatına olan bağlılığını yansıtıyor.

Kendisinin sanat dünyasına yaptığı katkıları kutlamak ve onun adını gelecek nesillere taşımak için Bu sahnenin açılışı, önemli bir adımdır. Onun sanatına olan saygımızı ve takdirimizi göstermek için bir fırsattır. Sanat dünyasına yaptığı katkıları dillendirmek ve onun adını gelecek nesillere taşımak için önemli bir adımdır.

Bu vesileyle, Altan Erkekli' ye tiyatro sanatına olan katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Umarız ki bu sahne, onun adını taşıdığı gibi, onun tiyatro sanatına olan tutkusunu ve vizyonunu da taşır” diye konuştu.

GERZE’ YE GÜZEL BİR ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İÇİN GELDİK

Gerze’ de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Erkekli ise bu ince düşüncesi nedeniyle Can Tazebaş’ a teşekkür etti. Erkekli, “ışıldayan gözlerinizle projeksiyonlardan daha fazla ışık saçıyorsunuz, sıcaklığınızla, dostluğunuzla, burayı ısıtıyorsunuz. Güzel bir günde Gerze’ ye geldik. Güzel bir anı ölümsüzleştirmek için geldik. Yaşarken bir sahneye isim verilmesi bir sanatçı için çok önemlidir. Küçüklüğü büyüklüğü mesele değil orada ona gösterilen önem ve adının ölümsüzleştirilmesi için yapılan bir çalışmanın ne kadar değerli olduğunun anlamlı sonucudur. Sahne küçüktür, ateşte küçüktür ama o ateş büyük bir kıvılcımdan çok güzel bir ortamı ısıtan bir yürek olur. Bunun için güzel ateşler hayatın içinde anlamlıdır, kötü ateşler ormanı yakar hayatı söndürür ama biz buradaki küçük ateşle tiyatronun içindeki o emek, sevgi, kardeşlik, iyiden, güzelden, doğrudan yana olan yorumuyla hayata anlam ve renk katacağına inanarak bana bu güzelliği sunan sevgili Can’ a, bir dönem beraber aynı sahneyi paylaşıp aynı duygularla hayatın içinde olduğumuz için, gösterdiği bu güzellik için çok teşekkür ediyorum. Bu önemli ve sorumluluk veren  bir şey, sahnesi olan bir sanatçının hayatta daha dik durması, daha fazla sorumluluk taşıyarak daha fazla görevler üstlenmesidir” ifadelerini kullandı.  

AdminAdmin