Yaşam
Giriş Tarihi : 11-06-2023 16:29   Güncelleme : 14-06-2023 10:02

Asker arkadaşları Gerze’ de buluştu

Şırnak Bestler Dereler Jandarma Komando Birliğinden terhis olan asker arkadaşları, Gerzeli devreleri Cemal Altunel' in misafiri oldular

Asker arkadaşları Gerze’ de buluştu

32 sene önce Şırnak Bestler Dereler Jandarma Komando Birliğinde vatani görevini yapan asker arkadaşları o günden bugüne irtibatlarını hiçbir zaman kesmedi.

Öyle ki her sene aralarından birinin memleketine misafir olarak yeniden bir araya gelmeye çalıştılar. Bunu bir gelenek haline getiren asker arkadaşları, bu sene 4.kez buluştular ve askerlerden Cemal Altunel’ in memleketi Gerze’ de özlem giderdiler.

32 sene önce aynı birlikte vatani görevini yapan Gerze Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Altunel’ in ev sahipliğinde Gerze’ de buluşan asker arkadaşları hem hasret giderdiler, hem anıları yâd ettiler hem de Sinop’ un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

İlçemizi, Sinop Tarihi Cezaevi’ ni, Sinop Alaattin Camii’ ni, Karakum’ u, Sinop Seyit Bilal Türbesi’ ni, Balatlar Kilisesi’ ni, Paşa Tabyaları’ nı, Misi Göleti’ ni, Akliman’ ı, Hamsilos’ u, İnceburun’ u gezen grup finali Erfelek Tabiat Parkı Tatlıca Şelalelerinde yaptı.  

GELECEK SENE EDİRNE’ DE BULUŞACAKLAR

1989/1991 yıllarında Şırnak Bestler Dereler Jandarma Komando Birliği Teğmen Tabip olarak görev alan, 3 dönem Çanakkale’ nin Kepez ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan asker arkadaşlarından Dr. Ömer Faruk Mutan, ev sahibi Cemal Atunel’ e çok tüm arkadaşları adına teşekkür ederken bir sonraki yıl Edirne’ de bir araya geleceklerini söyledi. Mutan, “Cemal arkadaşımıza tüm asker arkadaşlarım adına misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. 2024 yılında geleneksel asker arkadaşları buluşma yerimizi Edirne olarak karar verdik. Önümüzdeki yıl yeniden bir araya gelmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

BAYRAĞI EDİRNE’ YE DEVREDİYORUM

Ev sahibi Cemal Altunel, hayatının en güzel günlerini geçirdiğini ve askerlik günlerini hatırladığını kaydederek tüm asker arkadaşlarının kendisini onure ettiğini, bu sebeple de teşekkür etmenin yetersiz, kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi.

Asker arkadaşları gelecek yıl Edirne’ de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde buluşmak dileği ile Gerze’ den ayrıldılar.

AdminAdmin