Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2018 15:06   Güncelleme : 10-11-2018 15:44

ATATÜRK HEYKELİ AÇILIŞI YAPILDI

Gerze iskele mevkiinde yeni Atatürk anıtı açılışı gerçekleşti

ATATÜRK HEYKELİ AÇILIŞI YAPILDI

İlçemizde saat 09.05’de hayat dururken düzenlenen Anma Programlarının devamında ilçemiz İskele mevkiinde ATATÜRK Anıtı açılışı gerçekleşti

Gerze’li hemşerimiz Yaşar EREN’in girişimleri sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Heykeltraş Prof. Ertuğ ATLI tarafından yapımı tamamlanan ATATÜRK heykelinin açılışına ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN, Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir KOCAKAYA, siyasi parti temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlarımız yoğun katılım gösterirken, program Başkan BELOVACIKLI’nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Emeklerinden dolayı Yaşar EREN, Heykeltraş Prof. Ertuğ ATLI ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN’a teşekkür eden Belediye Başkanımız konuşmasının devamında; “Bugün, kelimelerle anlatılamayacak kadar anlam ifade eden bir gün. ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde onun adını ve varlığını her zaman yaşatma düşüncesiyle Anıt girişimlerinde bulunmuştuk.Büyük emekler sonucu günümüz itibariyle tamamlanan bu anlamlı anıtın tamamlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. ATATÜRK ilke ve inkılapları asla silinemez, düşünceleri asla yok edilemez.Onun gösterdiği yol bizim ışığımız olmaya devam edecektir.” Dedi.

Başkan BELOVACIKLI’nın konuşmasının ardından Yaşar EREN, Heykeltraş Prof. Ertuğ ATLI ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN adına plaket takdim edilirken ilçemiz Kaymakamı Murat GÜVEN ve Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI görkemli heykelin üzerindeki örtüyü kaldırarak açılışını gerçekleştirdiler.Program, Anıt önünde gerçekleşen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.









 

AdminAdmin