Siyaset
Giriş Tarihi : 01-09-2023 15:46   Güncelleme : 07-09-2023 09:49

Ateş,  CHP'den Aday Adayı olduğunu açıkladı

CHP Gerze Belediye Başkan Aday Adayı Ali Ateş, gerçekleştirilen basın açıklamasıyla adaylığını açıkladı

Ateş,  CHP'den Aday Adayı olduğunu açıkladı

CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Ateş, Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla adaylığını açıkladı.

Bu durumda Bülent Eryılmaz ve Osman Belovacıklı’dan sonra, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçiminde CHP’yi temsil etmek için yarışacak aday sayısı üç oldu. SİNDEF Genel Başkan Yardımcısı İş İnsanı Ali Ateş, yaptığı basın açıklamasında Gerzeli vatandaşlara ve partililere aday olmasının sebeplerini açıkladı. 

Bugün CHP Gerze İlçe Başkanlığı önünde İlçe Başkanı Birol Sazak,  Yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları, CHP üyeleri ve halkın  katılımı ile CHP Gerze Belediye Başkan aday adayı olan Ali Ateş adaylık açıklamasında bulundu. Basın açıklaması  öncesinde konuşan CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak,  " Sevgili Gerzeliler,değerli üyelerimiz, değerli misafirlerimiz. Biliyorsunuz önümüzde yerel seçimimiz var. Bu yerel seçim dolayısıyla CHP mizden, içimizden bir arkadaşımız belediye başkanlığı aday adaylığını açıklamak üzere burada bulunuyor. Kendisine ve tüm aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.İlçe Başkanı Birol Sazak aday adayını kısaca tanıttıktan, tüm CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adaylarına  başarılar dileyerek Ali Ateş'i konuşmasını yapmak üzere  kürsüye davet etti.

Ateş yaptığı adaylık açıklamasında şunları söyledi: “Ali Ateş 1979 bu topraklarda doğmuş, evli ve iki çocuk babası bir kardeşinizdir. İstanbul’da kozmetik ve kimya, sigorta acenteliği ve gıda üzerine üç şirketim bulunmakta. Karadeniz Genç İş Adamları Derneği’nde Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Şu anda SİNDEF Genel Başkan Yardımcılığına aktif olarak devam ediyorum. İstanbul’da CHP STK’ lerden Sorumlu Komisyon Başkanlığı yapıyorum. Siyasi hayatıma İstanbul Kağıthane’de 13 yaşında başladım. Partimde belediye meclis üyeliği de yaptım. 13 yaşından bu güne kadar partim için el broşürü dağıtarak, elektrik direklerine pankart asarak, adalet yürüyüşleri yaparak, demokrasi nöbetleri tutarak buralara geldim. Siyasi hayatım boyunca kimseyi ayrıştırmadım. ‘Sen nerelisin? Rengin nedir, mezhebin nedir?’ diye sormadım. Ama Sinoplu’nun da hiçbir zaman yanından ayrılmadım. Sen Durağanlısın, Boyabatlısın demedim. Elimden geldiğince İstanbul’da herkese yardım etmeye çalıştım.

Bir broşür yaptırdık. 57 projemizle ortaya çıktık. Bu projeler şimdi hazırlanmadı. Ben bu sevdama Gerze Belediye Başkanlığı’nı 5 yıl önce kaybettiğimizde başladım. Gerze’ye her geldiğimde eksikliklerini not ederek başladım. Şimdi bu notlar profesyonel ellerde proje haline geldi. Ben bu projeleri yaptığımda finansmanına kadar her bir fizibiletesini sadece Gerze sevdam için yaptım. Bizim davamız Gerze, bizim amacımız Gerze. Amacımız Gerze’de sosyal belediyeciliği ön plana çıkartmak.

Ali Ateş neden Gerze’ye aday oldu? Gerze ve Sinop’un STK’larındaki arkadaşlarımla, partimizin dinamik taşları olan sevgili abilerim ve büyüklerimle istişarelerde bulundum. Onlar bana ‘sen git Gerze’ye hizmet et’ dediler. Ben de sizlerin huzurunda aday adaylığı sürecini başlatıyorum.” 

AdminAdmin