Güncel
Giriş Tarihi : 15-04-2024 18:09   Güncelleme : 15-04-2024 18:12

Av sezonu bitti: Kalkan bereketi sürüyor

Denizlerde balık avı sezonu sona erdi. Başlayan yasakla 1 Eylül'e kadar büyük teknelerle av yapılamayacak

Av sezonu bitti: Kalkan bereketi sürüyor

31 Ağustos 2023 gecesi başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonu bugün sona erdi. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsarken kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar, yasaktan muaf olacak. Bu yıl bol miktarda palamut ağlara takılırken hamsiye ise yine hasret kaldık. 15 Nisan itibariyle yasağın başlamasıyla balıkçı tekneleri de limana demir atarken balıkçılar avlanmayı bırakarak ağ temizliğine başladı.

Sezon değerlendirmesinde bulunan Balıkçı Esnafı Hüseyin Metinkaya, bu sezonun bereketli olduğunu, tezgâhlarda her balığı az da olsa misafir ettiklerini söyledi. Özellikle bol miktarda çıkan palamudun yüz güldürdüğünü belirten Metinkaya, hamsiden istenilen verimin alınamadığını ifade etti.

Bu sezon Kalkan Balığı bereketi yaşandığını belirten esnaf Metinkaya, tezgâhlarda stok balıkları sattıklarını, sezon balıklarının da yüz güldürdüğünü söyledi.

Metinkaya, “Stok malları tüketmekteyiz. Tezgahlarımızı şuan iskorpit, çarpan, İpsala, mezgit, barbunya süslüyor. Haziran ayının sonuna kadar balık olur. Sonra olta ve çapa ile tutulan istavrit gelir, kalkan, levrek, çupra, somon gelir. Hamsi sezonu zaten bitti sezon bereketliydi” diye konuştu.

Tezgahta bulunan balık fiyatları şu şekilde:

Levrek 270 TL

Çupra 250 TL

Somon 180 TL

Kalkan 800 TL

İspari 70 TL

Uskumru 70 TL

Büşra ÇevikBüşra Çevik