Yaşam
Giriş Tarihi : 02-05-2023 11:45   Güncelleme : 02-05-2023 12:03

Balık tezgâhları ‘Bahar Balıklarına’ kaldı

Gerze’ de balık tezgahları ilçemizde avlanan günlük taze balıklarla süsleniyor

Balık tezgâhları ‘Bahar Balıklarına’ kaldı

Av yasağının başlamasıyla birlikte denizler küçük balıkçılara kaldı. 15 Nisan itibariyle denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık sona erdi. Küçük balıkçılar için bir kısıtlama bulunmazken balık tezgâhları küçük balıkçıların avladığı balıklarla süslenmeye devam ediyor. Gerze’ de kıyı balıkçıları tarafından avlanan somonun kilosu ise 100 liradan satılıyor.

Denizlerde av yasağının başlamasıyla birlikte balık tezgâhları taze ve mevsim balıklarıyla şenleniyor. Gerze sularında küçük balıkçılar tarafından avlanan balıklar, balık tezgâhlarında farklı fiyatlardan alıcı buluyor.

Denizin ısınmasıyla birlikte mevsimin en güzel balıklarının da tezgâhlarda yer alacağını kaydeden ilçemiz balıkçılarından Hüseyin Metinkaya, bugün balık tezgâhlarında Gerzeli kıyı balıkçılarının avladığı taze balıkların yer aldığını kaydetti.

Metinkaya, “tezgâhlarımızda somon, eşkina, barbun, levrek ve ispari var. Gerzeli balıkçılarımızın tuttuğu balıklar bunlar. Deniz az daha ısınsın, tezgâhlarda daha çok taze, sıcak suyu seven ve Gerze’ de tutulan balıklar yer alacak. Burada tutulan balıklar da Gerze’ ye yeter. 10- 15 gün sonra çeşitlerimiz bollaşır, fiyatlarda biraz daha düşer.

Somon balığını dilimliyoruz, ızgaralık hale getiriyoruz. Vatandaşlarımız burada da pişirip yiyebilirler dilerlerse evlerine de götürebilirler” diye konuştu.

Balık fiyatları:

Barbun 100-250 TL

Dilim somon 150 TL

İspari 50 TL

Eşkina 200 TL

AdminAdmin