Güncel
Giriş Tarihi : 16-08-2018 14:11   Güncelleme : 16-08-2018 15:11

Bankaların Önü Doldu Taştı

Bayram öncesi verilen ikramiyeleri almak isteyen emekli vatandaşlar banka önünde kuyruğa girdi

Bankaların Önü Doldu Taştı

Emekliler için bayram öncesi verilecek ikramiyeler yatmaya başladı. Emeklilere bir müjde de maaşlarının bayram öncesi yatırılacak olması oldu. İkramiyelerini alan vatandaşlar bayram öncesi emekli maaşlarını da alabilecek.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bayram ikramiyesi ile ilgili merakla beklenen haberi yaptığı yazılı açıklama ile verdi. Bakan Selçuk, “Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 Bu haber ile sevinen emekliler hesaba yatan ikramiyelerini almak için ilçemiz bankamatiklerin yolunu tuttu. Bankamatik önünde gece ve gündüz olmak üzere yoğun sıra yaşandı.

Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesinin dosya başına 1.000 lira olacağını söyleyen Zehra Zümrüt Selçuk, “Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül