Siyaset
Giriş Tarihi : 22-02-2024 15:49   Güncelleme : 22-02-2024 15:56

Başkan Adayı Yiğit: “Ben utandım!

İYİ Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Yavuz Yiğit, Sendikal sözleşmede anlaşamayan Gerze Belediyesi kadrolu işçileri belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirmesi üzerine bir video paylaşarak, “belediye personeline verecek maaşının hesabını yapıyorsa diğer yaptığı işlerde belediye bütçesini düşünüyor mu?” diye sorguladı

Başkan Adayı Yiğit: “Ben utandım!

Gerze Belediyesi ile sendika arasında yürütülen toplu iş sözleşme süreci yapılan oturumlarda sonuç alamamış, DİSK’ e mensup belediye işçileri de belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirerek maaş bordrosu yakmıştı.

Konu üzerine İYİ Parti Gerze Belediye Başkanı Adayı Yavuz Yiğit’ te bir video paylaştı. Yiğit, “Belediye, personeline verecek maaşının hesabını yapıyorsa diğer yaptığı işlerde belediye bütçesini düşünüyor mu? Yani hesapsız iş yapıp ta milyonları sokağa mı yatırıyor? Dışarıya mı atıyor? Heba mı ediyor?” diye sorguladı.

BELEDİYEMİZ BÜNYESİNDEKİ İŞÇİ MAAŞ KAYGISI YAŞAMAYACAK

Yiğit açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Aralık ayında belediye başkanı adaylığım için sizlerle bir arada olmuştuk, bugün bu videoyu yayınlamamdaki sebep şudur; benim aday tanıtım toplantısında sizlerin karşısına çıktığımda projelerimden bahsetmiştim. Bu projelere yine dediğimiz gibi sosyal medya üzerinden veya basınımız üzerinden paylaşmaya devam etmiştik.

Bunlardan bir tanesi vardı ki, bugün ne kadar önemli ve doğru bir proje, ne kadar gerekli bir proje olduğunu anlamış olduk. Proje ayrı, sorun ayrıdır. Bahsetmiş olduğum konunun yazısını size okumak istiyorum,  dedik ki belediyemiz bünyesindeki işçimiz maaş kaygısı yaşamayacak, maaşları gününde yatacak ve her bayram bayramı bayram gibi yaşayabilecekleri ikramiyesini de alacak.

Biz aranızdan birileriyiz, biz hiçbir zaman kendimizi sizlerden soyutlamadık, biz takım elbise ile karşınıza çıkarak aramıza mesafe koyma taraftarı olmadık. Hep kol kola girdik, güldük, yeri geldi sizin hüznünüzle hüzünlendik.

Biz aranızdan birileriyiz, koltuğa oturduğunuzda da bu böyle olacak. Bu memleketi ekonomik refaha kovuşturup insanların yüzüne tekrar tebessümü getireceğiz. Hiçbir personelimiz ne iş, ne aş, ne maaş kaygısı yaşamayacak. Kadrolusundan taşeronuna kadar bu memlekete kim hizmet ediyorsa alın teri daha yere düşmeden hakkını layıkıyla ve fazlasıyla alacak. Hiçbiri asgari ücret ne olmuş? Acaba bize verilecek maaş zammı nasıl olacak diye düşünmek zorunda hissetmeyecek.”

İSTEDİKLERİNDEN DAHA FAZLASINI HAK EDİYORLAR

Biz hepimiz Gerze’ liyiz. Gerze’ de hayatımızı idame ettiriyoruz. Şimdi belediyenin ismini taşıyan personellerimiz ve emekleri olmamış olsa biz şirin değil de ilçenin ismine ne koyardık bilemiyorum. Kadrolusundan taşeronuna kadar belediye bünyesinde kim varsa haklarını fazlasıyla alacak. Zamanında alacak. Bizim bunları konuşmamız ayıptır.

Belediye personeline verecek maaşının hesabını yapıyorsa eğer ben döner bakarım ki diğer yaptığı işlerde belediye bütçesini düşünüyor mu? Yani hesapsız iş yapıp ta milyonları sokağa mı yatırıyor? Dışarıya mı atıyor? Heba mı ediyor? Ben bunlara da bakarım.

Geriye baktığımızda biz bunları Gerze’ de yaşayan bireyler olarak hepimiz gördük. Yeri geldi biz bunlara başkaldırdık.

Bugün Genel İş Sendikasının Samsun İl Temsilcisi Mutlu Karabacak ve Gerze Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çetin beraberinde Genel İş Sendikasına mensup işçilerle beraber belediye önündelerdi. İşçi bilgilendirme açıklaması yapıyorlardı.

Ben utandım. İstedikleri çok bir şey değil hatta hakları bile değil, kat kat fazlasını hak ediyorlar. Önlerinde seçim var, daha da fazlasını isteyebilirler, iyi niyetleri burada ortaya çıkıyor. Biz Gerze’ liyiz. Bu memleketin her insanı böyledir, haklarını istiyorlar. Eminim maaşları da o maaş bordroları gibi çabucak eriyordur. Ben utandım.

Belediyemiz bünyesinde ne kadar işçimiz varsa bizim zamanımızda hiç kimse ne işini, ne aşını, ne maaşının derdine düşmeyecek, hepsi aldığı maaşı hak edebilmek için daha ne kadar çalışmalıyım? Daha fazla çalışmalıyım düşüncesi içerisinde olacak. Hepsi bu Gerzeliye hizmet etmeyi sadece aklından geçirecek.”

Büşra ÇevikBüşra Çevik