Siyaset
Giriş Tarihi : 27-04-2018 20:59

Başkan Ergün başvurusunu yaptı

24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Sinop Milletvekilliği aday adaylığı için Ayancık Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Ayhan Ergün, AK Parti Sinop İl Başkanlığı’na adaylık başvurusunu yaptı.

Başkan Ergün başvurusunu yaptı

24 Haziran’da yapılacak olan seçimler için görevinden istifa eden Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, AK Parti Sinop Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu AK Parti Sinop İl Başkanlığı’na sundu.

gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanları toplantısına katılan AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü’yü telefonla arayan Ergün, başvurusunu sunduğunu belirtti. Çöpcü’de, Ergün’ü tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. AK Parti Sinop İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusuna Ayhan Ergün, eşi ve çocukları, AK Parti Sinop İl Seçim İşleri Başkanı Mustafa Ercan, AK Parti Teşkilat Başkanı Atila Uzun ve partililer katıldı. Ergün, AK Parti Sinop İl Seçim İşleri Başkanı Mustafa Ercan’a milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Ercan, 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde Ayhan Ergün’e başarılar diledi. Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunda bulunan Ayhan Ergün, bu süreçte yanında olarak kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

HİZMET MARATONUNA BU SÜREÇTE BİR VİRGÜL KOYDUK

AK Parti camiasının içinde yetişen ve parti teşkilatında yaklaşık olarak 14 yıl 1ayı tamamladığını belirten Ayhan Ergün, milletvekilliği için belediye başkanlığına istifa ettiğini ancak hizmet maratonuna son vermediğini sadece bir virgül koyduğunu belirtti. Ergün; “Hizmet yolunda Ayancık’ta 3 dönemdir seçimle işbaşına gelen ilk Belediye Başkanı ve tarihinde sağ partilerden 2’inci kez seçilen Belediye Başkanı olarak dün itibari ile hizmet sürecimizi Ayancık’ta sonlandırmış olduk. Sonlandırmış olduk derken bir bakıma hizmet bitmez araya sadece bir virgül koyduk. Bundan sonraki süreçte Ayancık’ta Ayancıklılara vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. Bizler seçilirsek eğer, aklımız erdiğince ve dilimiz döndüğünce Ayancık’a ve halkımıza hizmet etmek üzere gecemizi gündüzümüze katmak üzere tek bir söz verdik, çalışacağız dedik. Bu çalışmak sözü ile birlikte 14 yılımızı geride bıraktık. Ant olsun yüce Mevla’ma. Alnımızın akıyla bu büyük sorumluluğu halkın emanetini kazasız belasız yapmış olduğumuz hizmetlerimizle nihayete erdirmiş olduk. Bu süreçten sonra öyle bir atmosfere girdik ki biz bu hizmet anlayışımızı ve hizmet aşkımızı il genelinde yayarak biz Sinopluyuz dedik” dedi.

ALLAH ALTINDAN KALKAMAYACAĞIMIZ HİZMETLERİ, GÜCÜ VE İMKANI BİZE NASİP ETMESİN

Sinop’un Merkezi ile birlikte tüm ilçelerine hizmette talip olduklarını belirten Ayhan Ergün, Allah’tan altından kalamayacakları hizmetleri kendilerine nasip etmemesini niyaz ettiklerini söyledi. Ergün; “Sinop’un tamamına, gerek Sinop’ta yaşayan gerek Sinop dışında yaşayan tüm hemşehrilerimize yine aynı sözü vererek aklımız erdiğince, gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce gecemizi gündüzümüze katarak hizmet edelim düşüncesi ile yola çıktık. Allah utandırmasın diyorum. Bu yol kutlu ve kutsal bir yoldur. Allah altından kalkamayacağımız hizmetleri, gücü ve imkanı bize nasip etmesin. Çünkü tüm bir kitlenin şehrin sorumluluğunu alıyoruz. Utanmayacak şekilde hizmet yapacaksak Allah bize nasip etsin. Bugün Ayancık’ta omuzumuz dik, alnımız açık şekilde her sokak ve caddesinde gezebiliyorsak, her esnafa gidebiliyorsak Sinop içinde aynı duayı yapıyorum. Hayırlısı ise nasip olsun, hayırlısı kimse ona nasip olsun. Bizler için hayırlısı değilse uzak olsun diyor hepinize en kalbi şükranlarımız sunuyorum. Bundan sonraki süreçte Allah bize Sinop Milletvekilliği gibi kutlu bir görevi nasip edecekse tüm teşkilat mensuplarımızla il, ilçe tüm yol arkadaşlarımızla kavgasız gürültüsüz bir şekilde halkımızın bizden beklentisi olan sadece hizmeti öne çıkartacak şekilde Sinop geneline hizmet yapmak üzere tüm teşkilat mensuplarımızı ve dostlarımızı kendimizin karındaşı yoldaşı bilecek şekilde Ayancık’ta nasıl bir performans sergilemişsek bundan sonraki süreçte bunu ekip ruhu içerisinde tüm Sinop’a yayma amacıyla bugün milletvekilliği aday adaylığı başvurumuzu yapmış olduk. Diğer aday adayı arkadaşlarımızın hepsi de pırıl pırıl arkadaşlarımız. En güzel, en faydalı hizmeti kim yapacaksa bu görevi ona nasip etsin, çünkü bu hizmetlerden bizde yararlanacağız” diye konuştu.

hakan akbaşhakan akbaş