Güncel
Giriş Tarihi : 22-08-2023 14:57   Güncelleme : 23-08-2023 14:36

BAŞKAN ŞENSOY, TGRT TV EURO TV' DE İLÇEMİZİ ANLATTI

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçemizde yapımı devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu

BAŞKAN ŞENSOY, TGRT TV EURO TV' DE İLÇEMİZİ ANLATTI

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Tgrt Euro Tv Euro Trend Programında yayınlanan Gerze Özel programında ilçemizde, hayata geçirilen projeler ve planlanan yatırımlar hakkında konuştu.

ENERJİ TARLASI PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR

Program başında kısaca kendinden bahseden Başkan Şensoy, emekliliğinin 13. senesinde Gerze Belediye Başkanı olduğunu, 2002 yılından bu yana da partinin içinde olduğunu kaydetti. Şensoy, “1957 Gerze doğumluyum. Gerze’ nin Çeçe köyündenim. Emekliliğimin 13. yılında da belediye başkanlığı nasip oldu. Ben Ülkü Ocakları kökenliyim. Öğrencilik yıllarımız orada geçti, kişiliğimiz orada oluştu desek yeridir, orada büyüdük. 2002 yılından beri AK Partinin içindeyim. Cumhurbaşkanımızın belediyeciliğini beğendiğimiz için onunla iletişime geçtik” dedi.

Gerze Belediyesinin gelir kaynaklarını anlatan Başkan Şensoy, “sahilde bulunan tüm çay bahçeleri, kafeler belediyemiz kontrolünde. İhaleyle kiraya veriliyor. Kendi evimizi nasıl geçindiriyorsak belediyeyi de o şekilde, tasarrufla idare ediyoruz. Ben çoğu yere kendi aracımla gidiyorum. Erkenden ilçeyi geziyorum. İlçemizin halkımızın daha da rahat olması için ekonomik olarak güçlenmesi lazım.

Enerji Tarlası Projemiz var, 10 yatırımın içinde 1. sırada. Ağustos ayı içerisinde imzaya çağıracaklar. 5 yıl ödemesiz 25 yıl vadeli Dünya Bankasından krediyle 900 kw’ lık bir enerji üretimi olacak. Sanıyorum belediyenin kullanacağı tüm enerji yükü ile YEDAŞ arasında değiş tokuş yapacağız, üreteceğiz vereceğiz.

Yine GES Projemiz vardı. Pazar yerimizi yıkıp yapabilirsek onun üzerine yapacağımız proje için 3 milyon gibi bir bağış söz konusu. Yani altını yapabilirsek altı zaten 250 milyon; üzerine de 3 milyon TL’ lik yatırım. Aylık 100- 150 bin liralık bir katkı, gelir yapacak. Bunlar belediyemiz için bir gelir.

Erfelek’ ten suyumuz gelecek. 300 bin lira su parası topluyorsunuz, ama o suyu pompalarla basmak için 750-800 bin lira veriyorsunuz. Her ay 450 bin lira gibi bir gideriniz oluyor. Belediyenin sıcak parasını harcıyorsunuz.”

HER CENAZE SONRASI VEFA AĞACI DİKİYORUZ

“Her cenaze için bir ıhlamur dikiyoruz. Her düğüne cenazeye göndereceğiniz bir çelenk 750 TL- 1000 TL den aşağı değil. Ihlamuru 15 TL’ ye alıyoruz her cenaze sonrası dikiyoruz. 4 seneden bu yana 495’ in üzerinde ıhlamur dikmişiz.”

GERZE’ YE FESTİVAL ÇOK YAKIŞIYOR

“Başkan festival de neymiş diyenler oluyor? Bir güreş yaptırsaydın diyenler oluyor. Elbette güreş ata sporumuz. Hemen yanımızda olan Dikmen ilçesi 1991 yılında ilçe oldu. Ondan önce Gerze’ ya bağlı bir nahiyeydi. Yani bizim Karadeniz’ in Kırkpınar’ı Dikmen’ dir. Dikmen’ e güreş yakışıyor, Gerze’ ye festival yakışıyor. Hemen yakımızda Abdaloğlu köyü var, orada güreşlerimiz düzenleniyor” diye konuştu.  

AdminAdmin