Güncel
Giriş Tarihi : 09-11-2023 13:32   Güncelleme : 11-11-2023 10:33

BAŞKAN ŞENSOY ‘VEFA’ LI PROJEYİ DEVAM ETTİRİYOR

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ un göreve geldiğinde başlattığı ilk proje olan Vefa Ağacı Projesi geleceğe nefes olmaya devam ediyor

BAŞKAN ŞENSOY ‘VEFA’ LI PROJEYİ DEVAM ETTİRİYOR

Yaşamını yitirmiş vatandaşların isimlerini yaşatmak, aynı zamanda doğanın yaşamına katkı sağlamak amacıyla Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy tarafından Vefa Ağacı Projesi başlatılmıştı. Başkan Şensoy, cenazelere çelenk gönderme geleneğini bozarak her cenaze adına Ihlamur Fidanı dikme projesini devam ettiriyor.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve merhumun ailesi tarafından merhum adına toprakla buluşturulan fidan geleceğe de nefes oluyor. Yaşamını yitiren ve ilçemiz mezarlıklarında toprağa verilen her vatandaş adına fidan dikilirken fidanların yalnızca mezarlık içerisinde değil çevresine de dikiliyor.

Mezarlık çevresindeki alanlara, vefat eden kişilerin adlarının yazılı olduğu panolarla dikileceği belirtilirken Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “İlçemizde vefat ederek fani alemden baki aleme uğurladığımız vatandaşlarımızın arkasından geleceğe nefes olacak ve onlar yeşerdikçe bir çok canlıya can katacak Vefa Ağacı projesini hayata geçirmiştik.

Göreve başladığımız gün cenazelere çelenk gönderme alışkanlığını bırakarak cenazelerin adına ıhlamur fidanı dikmeye başlamıştık. Bugün 547 adet fidanımız boy vererek geleceğe nefes olmaya başladı. İlçemizde başlattığımız anlamlı proje çevre il ve ilçelerde de örnek oldu. Böylece hem geçmişlerimizin adını yaşatıyor, hem de gelecek nesillere nefes olmaya devam ediyoruz” dedi.

AdminAdmin