Güncel
Giriş Tarihi : 14-01-2017 15:57   Güncelleme : 16-01-2017 12:26

Başkan Topu Taca Atmaya Çalışıyor

Sevgili Gerzeliler, Değerli Okuyucularımız Gerze Belediye Başkanı belediye sitesinden ve sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamalar üzerine gazetemiz başkan Belovacıklı'nın konuları saptırmaya çalıştığını ifade ederek, yapılan açıklamalara tek tek yanıt verdi.

Başkan Topu Taca Atmaya Çalışıyor
 Gerze Belediyesi resmi sitesinde ve sosyal medya hesaplarında bugün yayımlanan “İşin Doğrusu…” adlı basın açıklamasında, Gerze’nin Sesi Gazetesi olarak yapmış olduğumuz “Git Gel Bir Ton Para” ve “Belediye Çocuklara Kıyafet Yardımında Bulundu” ve haberlerimiz hakkında açıklamada bulunulmuştur.

Açıklamada, haberlerimiz için “yalan haber” ithamında bulunulmuş, “Gerze Belediyesi’ni karalamaya yönelik haberler” olarak nitelendirilmiştir. Gazetecilik mesleğinin kutsallığını ve tarafsızlığını henüz anlayamamış, eleştirilmekten son derece korkan bir yönetimin kaleminden çıkan bu yazılar bizi derinden üzmüştür. 

Her mecrada özgür basın vurgusu yapan bir belediye başkanının(!) kendi ağzından yapılan bir haber sonrası bu denli bir panik haline bürünmesi ve idareci vakarından uzak bir tavır sergilemesi bizler kadar Gerzeli okuyucularımızı da şaşırmıştır.

Biz asla susmayacağız

Gerze’nin Sesi Gazetesi olarak, sloganımızdaki “Doğru Haberin Adresi” gibi, sadece doğruları söylemeyi şiar edindik ve "Gerze'nin sesi" olma hedefimizi aynı kararlılıkla  sürdüreceğiz. Doğruları söylemekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gazetecilik mesleğini bir kamu görevi olarak gören ve kamunun bilgilendirilmesi için elinden gelen çabanın her daim en iyisini yapmayı hedefleyen gazetemiz, Gerze Belediyesi de dâhil olmak üzere hiçbir kuruma veya hiçbir şahsa düşmanlık beslememektedir. Bahsi geçen haberlerde, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın ağzından çıkan sözler olduğu gibi yazılmış, hiçbir şekilde oynanmamıştır. Gerze Belediyesi'nin sayfasında yapılan açıklamada  “Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman BELOVACIKLI “Git Gel Bir Ton Para” ibaresini Gerze Gençlikgücü Spor Kulübü’nü ve değerli sporcularını karalamak amacıyla kullanmadığını belirtmek isteriz. Belediye Başkanımızın bu cümleyi kullanmasında ki amaç ise;...

Evet yukarıda görüldüğü gibi Belediye Başkanı bu sözü söylediğini kabul ediyor ve "bu sözü söylememdeki amacım" diyerek devam ediyor. Demek ki bu söz Osman Belovacıklı'nın kendisine aittir.

Halep ile sosyal sorumluluk projesini kıyaslama gafleti

Sayın Başkan yapmış olduğu açıklamasında; Suriye'de katledilen mazlumlara yönelik yapılan bir yardımla Halep ile rutin bir sosyal sorumluluk projesini kıyaslar hale gelmesi hangi vicdana sığar?

Halep'te meydana gelen insanlık dramını gündemde tutmak ve Halepli masum sivillere erzak ve battaniye yardımında bulunulması için kamuoyu oluşturmak ile, küçük öğrencilerin onur ve gururunu incitecek bir yardım projesini kıyaslamak ancak içinde insana dair sevgi beslemeyen bir anlayışın eseri olabilir diye düşünmekteyiz.

Son Söz

Gerze ilçemiz, birçok sorun ve sıkıntı ile boğuşurken Sayın Başkan'ın sanki biz muhalefet partisiymişçesine bizlere karşı hasmiyane bir tutum izlemesinin yapay bir gündem oluşturmak, kamuoyunda mazlum kisvesinde bürünerek kamuoyu oluşturma gayesi içinde olduğunu düşünmekteyiz.

Sayın Başkan'a acizane tavsiyemiz bu gibi işlerle uğraşmak, yapay gündem oluşturmak yerine Gerze'nin sorunlarıyla ilgilenmesidir. Şayet kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyorsa 'olayın tazeliğiyle gazetemizle irtibata geçmesi, varsa bir hata düzeltilmesi' yönünde hareket etmesidir. 

hakan akbaşhakan akbaş